Ga naar hoofdinhoud

Verbeterde alfamix en alfabrok voor konijnen

Na een jaar testen is nu de samenstelling van 1025 alfamix konijn en 5062 alfabrok konijn van Garvo Diervoeders sterk verbeterd. De verbeterde samenstellingen zorgen op een natuurlijke wijze voor een maximale bescherming tegen veel voorkomende ziektes in de darmen, stelt Garvo.

Groei

Naast een maximale natuurlijke bescherming tegen darmziektes zorgen alfamix konijn en alfabrok konijn nu voor een meer optimale groei bij met name grote rassen, zonder dat de dieren vervetten, volgens Garvo. Alfamix konijn is bovendien optisch veranderd. Het voer is nu minder plakkerig en fleuriger van kleur. "De vernieuwde samenstelling zorgt door een combinatie van zuren, kruiden en gistculturen op een natuurlijke wijze voor een maximale bescherming tegen veel voorkomende ziektes in de darmen. De zuren zorgen ervoor dat ziektemakers zich niet kunnen vermeerderen en de gistculturen binden zich aan coli-bacterien zodat deze niet meer kunnen functioneren en eenvoudig met de mest het lichaam verlaten", legt Garvo uit. "De testhokken die in voorgaande jaren veel last hadden van de dikkebuikenziekte hadden dit jaar geen uitval als gevolg van deze ziekte."

Veelbelovend

Garanties zijn niet te geven, maar de testresultaten zijn volgens de diervoederproducent veelbelovend "De sterftecijfers bij jonge konijntjes zijn erg laag."
De nieuwe samenstelling Alfamix konijn wordt inmiddels al uitgeleverd. Alfabrok konijn volgt begin volgend jaar. De verpakkingen met nieuwe samenstellingen worden tijdelijk voorzien van fel gekleurde stickers om aan te merken dat het om een verbeterde samenstelling gaat. Op de grootste twee konijnententoonstellingen van Nederland, te weten de Noordshow in Zuidlaren en de Championsshow in Utrecht, deelt Garvo Diervoeders in januari proefmonsters van de nieuwe voeders uit aan konijnenfokkers op vertoon van de bon in de catalogus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback