Ga naar hoofdinhoud

Vobra Special Petfoods winnaar

Vobra Special Petfoods is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot winnaar 2015 in de honden- en kattenvoedingsbranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming binnen haar branche, met een sterke positionering. “Vobra Special Petfoods speelt goed in op de nieuwste ontwikkelingen in honden- en kattenvoeding en wordt algemeen als één van de leidende bedrijven in haar branche gezien. Zij weet haar grote kennis van dierenvoeding uitstekend te combineren met een klantgerichte aanpak, waardoor zij een grote mate van klanttevredenheid bij haar klanten weet te bereiken”, aldus de commissie.

Vobra

Vobra Special Petfoods vindt haar oorsprong in 1932 en heeft zich vanaf 1970 gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogwaardige honden- en kattenvoeding. Het familiebedrijf beschikt over twee fabrieken in Loosbroek en Veghel en voert de eigen merken CaroCroc, Casa-Fera, Impress Your Dog en Sanimed. Daarnaast produceert het ook vele private labels voor andere bedrijven. Vobra levert haar producten in meer dan 25 landen wereldwijd.

Innovatie

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Vobra Special Petfoods een vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt. “Innovatie is het sleutelwoord bij Vobra, want haar grote kracht is dat zij continu nieuwe producten ontwikkelt en verbetert, die goed doordacht zijn en uitstekend zijn afgestemd op de wensen van de klant. Zij onderscheidt zich onder meer door een zorgvuldige en duurzame productie met gebruikmaking van de meest moderne machines.”

Hoge productkwaliteit

De jury prijst met name de hoge kwaliteit van haar producten, en de grote mate van flexibiliteit en innovatie. “Vobra beschikt over een eigen afdeling R&D waar, in nauw overleg met de opdrachtgever, nieuwe recepturen worden ontwikkeld. De klant heeft de keuze tussen geëxtrudeerd en geperst voer – elk met zijn specifieke voordelen – en kan daarnaast nog kiezen uit toevoeging van vers vlees, unieke ingrediënten en tientallen vormen en coating”’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

MVO

De onderneming heeft duidelijke normen en waarden geformuleerd en neemt bij de uitvoering van haar kernactiviteiten verantwoordelijkheid voor het milieu en de sociale context.  “Zo wordt er veel aandacht besteed aan hergebruik van water en lucht en heeft men sinds enige tijd enkele elektrische auto’s in gebruik. Ook bij de recente aanschaf van een nieuwe extruder is goed gelet op de energiezuinigheid”, aldus de Nominatiecommissie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback