Steekwoord archief: aminozuren

  • Kemin en Adisseo verlengen samenwerking niet

    Met ingang van 1 januari 2020 eindigt de distributieovereenkomst tussen Adisseo en Kemin. Dat hebben beide bedrijven gezamenlijk besloten.    “Ik wil Kemin bedanken voor onze succesvolle en hechte samenwerking. De afgelopen 13 jaar hebben we samengewerkt aan het meer bekendheid geven aan aminozuren en… Lees verder →

  • Hogere voerwinst vleeskuiken door Forza Pré-start

    Het gebruik van Forza Pré-start leidt tot een hogere groei en een verbeterde voederconversie van ruim 3 punten. Dat blijkt uit meerdere proeven en resultaten uit de praktijk. “Jonge kuikens krijgen door dit speciale voer precies wat ze nodig hebben”, zegt Rinze Exterkate, marketingmanager vleespluimvee… Lees verder →

  • Lager eiwitgehalte verergert bijtgedrag varkens

    Uit onderzoek van de Wageningen Animal Sciences groep blijkt dat varkens met een laag eiwitgehalte in het voer elkaar vaker bijten. Hetzelfde geldt voor varkens in de lage gezondheidsstatus. Dit probleem kan deels ondervangen worden door extra aminozuren aan het voer toe te voegen. In… Lees verder →

  • Extra vezels verminderen kans op staartschade

    Het verstrekken van extra vezels in het voer vermindert staartschade bij vleesvarkens, maar kan het niet voorkomen. Het aandeel onaangetaste staarten was bij afleveren naar het slachthuis respectievelijk 82 en 71 procent bij wel en geen extra vezels in het voer. Staartbijten is een multifactorieel… Lees verder →

  • Hittebehandeling beïnvloedt eiwitkwaliteit

    Op 2 november is Tetske Hulshof gepromoveerd aan Wageningen Universiteit. Ze deed onderzoek naar de effecten van hittebehandeling op de verteerbaarheid en benutting van aminozuren. De toenemende vraag naar eiwithoudende producten vereist een efficiënte benutting van huidige eiwitbronnen. Hiervoor is een goede bepaling van eiwitkwaliteit… Lees verder →

  • Likstenen voor zeugen

    De Heus en MS Schippers introduceren samen de liksteen voor zeugen. “Dieren hebben de eigenschap om tekorten van belangrijke stoffen in het lichaam zelf aan te willen vullen. Het is alsof ze het aanvoelen. Ze gaan dan zelf op zoek naar manieren om bijvoorbeeld een tekort aan zink… Lees verder →

  • Volledig biologisch pluimveevoer blijkt lastig

    Vanaf december 2017 is het in de EU niet langer toegestaan om niet-biologische grondstoffen te verwerken in biologisch voer. In de EU is het op dit moment al niet toegestaan om vrije aminozuren toe te voegen aan biologische voeders. De grootste voedingsuitdaging voor de biologische… Lees verder →

  • ‘Niet elk varken heeft luxe voer nodig’

    Biggen met een hoge genetische aanleg en een hoog geboortegewicht (HH dieren) behalen zowel tijdens de opfokperiode als vleesvarkensperiode betere technische en financiële resultaten dan biggen met een lage genetisch aanleg en een laag geboortegewicht (LL-dieren). Het kan interessant zijn om LL-vleesvarkens een minder luxe… Lees verder →

  • copper levels

    Nieuwe aminozuurnormen biggen

    Het Franse onderzoeksinstituut Inra heeft op basis van recent onderzoek haar nieuwe aminozuurnormen voor biggen gepubliceerd. Om de juiste behoefte te kennen is de laatste jaren door de verschillende Europese onderzoeksinstituten veel onderzoek verricht. Op basis hiervan worden praktische adviezen en aminozuurprofielen voor biggen gegeven.… Lees verder →

  • Nieuwe normen aminozuren

    Adisseo komt met nieuwe aminozurennormen voor pluimvee, varkens en aquacultuur. De nieuwe Rhodimet Nutrition Guide bevat eisen voor slachtkuikens, jonge hennen, leghennen, kalkoenen, eenden, biggen, vleesvarkens, zeugen, drachtige en zogende zeugen, beren, zoetwatervis, zeevissen en garnalen. Bronnen De aanbevelingen zijn uitgedrukt in verteerbare aminozuren. Wanneer… Lees verder →