Steekwoord archief: analyse

  • Relatief lage zetmeelgehaltes in snijmaiskuilen 2019

    De snijmaiskuilen van 2019, die tot nog toe zijn onderzocht, bevatten met 345 gram/kg droge stof, een matige hoeveelheid zetmeel. Tussen regio’s bestaan grote verschillen. Dat blijkt uit de eerste duizenden maismonsters die Eurofins Agro heeft geanalyseerd. Het gemiddelde zetmeelgehalte in de maiskuilen ligt met… Lees verder →

  • GMP+ verstrekt eerste certificaat aan laboratorium

    Recentelijk is de eerste audit van het GMP+ B11 Protocol for GMP+ registration for Laboratories bij Romer Labs met succes afgerond. Romer Labs is een wereldwijde leverancier van diagnostische oplossingen voor diervoeder- en voedselveiligheid. Onder het brede aanbod van testoplossingen en services vallen onder andere… Lees verder →

  • Agrifirm scherpt inkoopbeleid grondstoffen aan

    Om verantwoorde keuzes te maken voor de inkoop van grondstoffen, leveranciers en teeltregio’s heeft Agrifirm analyses van sociale- en milieurisico’s laten uitvoeren in de herkomstlanden. Naast bestaande initiatieven voor verantwoorde soja en palmolie, scherpt de coöperatie haar inkoopbeleid aan voor de grote grondstoffen voor veevoer… Lees verder →

  • Normontwerp voor bepaling dioxines, DON en ZON in diervoeding

    In opdracht van de Europese Commissie ontwikkelt CEN/TC 327 ‘Animal feeding stuffs – Methods of sampling and analysis’ analysemethoden voor diervoeders. Er is een methode voor de bepaling van T-2 en HT-2- dioxines, Deoxynivalenol (DON) en Zearalenon (ZON) in diervoeders en mengvoer als concept gepubliceerd.… Lees verder →

  • voederwaarde gras- en maiskuil eerder bekend

    Kuilanalyses voortaan in Wageningen

    Sinds kort worden alle Nederlandse en Belgische kuilanalyses binnen het Eurofins-concern in Wageningen bij BLGG onderzocht. Volgens BLGG heeft één centrale locatie voor al het voederwaardeonderzoek belangrijke voordelen. BLGG is sinds kort onderdeel van Eurofins, een laboratoriumorganisatie die wereldwijd actief is. In Nederland behoren naast… Lees verder →

  • GMP+ International

    Wijzigingen Antibioticavrij diervoer doorgevoerd

    Inmiddels zijn de wijzigingen voor de country note GMP+ BCN-NL1 Antibioticavrij diervoeder  afgestemd met de subcommittee Production en het International Expert Committee en verwerkt in een nieuwe versie van de country note. Wijzigingen in voorwaarden monstername en analyse De wijzigingen in de GMP+ BCN-NL1 Antibioticavrij diervoeder hebben betrekking… Lees verder →

  • GMP+ International

    Analysecertificaat langer geldig

    GMP+ heeft een nieuwe versie gepubliceerd van het Protocol Monitoriong Aflatoxine B1, dat betrekking heeft op de analyse met betrekking tot de aanwezigheid van aflatoxine B1 (GMP+ BA4). Er is één wijziging met betrekking tot de periode tussen bemonstering en levering aan de eindgebruiker van de… Lees verder →

  • mestbewerking

    Vrijwillig mestonderzoek steeds populairder

    Veehouders laten steeds vaker mest analyseren bij BLGG AgroXpertus. In vergelijking met 2013 is het aantal mestmonsters voor uitgebreid onderzoek in dezelfde maanden met 84% procent toegenomen. Inmiddels laten 2000 melkveehouders op jaarbasis mest onderzoeken. Nutriënten en mineralen “Het past in een trend, maar dit… Lees verder →

  • Grenzen aan testen voedselveiligheid

    De ontwikkeling en het gebruik van betrouwbare testmethoden heeft bijgedragen aan de vooruitgang die geboekt is in de microbiologische veiligheid van levensmiddelen, maar er is een verzadigingspunt bereikt. Voedselveiligheid kan niet wezenlijk worden verhoogd door meer te testen of door methodes te verbeteren. Maar er… Lees verder →

  • Dinnissen viert de ingebruikname van de achtste testopstelling met de 5in1 Pegasus Menger

    Dinnissen investeert in achtste testopstelling

    Dinnissen viert de ingebruikname van de achtste testopstelling met de 5in1 Pegasus Menger. Omdat alle testopstellingen onderling gecombineerd en gekoppeld kunnen worden, zijn de testmogelijkheden met de nieuwe 5in1-opstelling aanzienlijk uitgebreid. Mengen, drogen, ontkiemen en aanzuren In het D-Innocenter konden bedrijven al werken met de… Lees verder →