Steekwoord archief: onderzoek

  • Nader onderzoek naar Sorghum als ruwvoergewas

    Voor de noordelijke Europese regio’s en dan met name Nederland en België, is Sorghum een nieuw ruwvoergewas. Voordat het echter in de praktijk op grote schaal kan worden toegepast, moeten diverse eigenschappen van sorghum nog worden verbeterd en/of beter onderzocht. Dat meldt Wageningen Livestock Research.… Lees verder →

  • ‘Aanwezigheid residu insecticiden mengvoer minimaal’

    De bewering dat de hoogste concentraties bestrijdingsmiddelen worden aangetroffen in kracht/mengvoeders is onjuist. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Agri Facts (Staf) naar aanleiding van een nog officieel te verschijnen onderzoeksrapport over mogelijke relaties tussen de afname van weidevogels en de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen op… Lees verder →

  • Agro Vertrouwensindex na 2 jaar iets gestegen

    De Agro Vertrouwensindex is voor het eerst sinds het eerste kwartaal van 2017 gestegen. De index steeg in het vierde kwartaal van 2018 met 1,6 punt naar ruim 13 punten. Opvallend is de ontwikkeling in de melkveehouderij (+6 punten), en de pluimveehouderij (-9 punten). Ook ondernemers in… Lees verder →

  • Meer agrariërs actief op social media

    Bijna de helft van de Nederlandse agrariërs (48,6%) is actief op social media. In 2016 was dit nog ongeveer 44%. Dit zijn de resultaten van het communicatieonderzoek dat AgriDirect afgelopen maanden heeft uitgevoerd. Ruim 800 agrarische ondernemers uit land- en tuinbouwsectoren hebben vragen beantwoord over… Lees verder →

  • ‘Stikstofefficiëntie melkveebedrijf verbeterbaar’

    Uit het onlangs afgeronde onderzoek van Victoria Mengvoeders is gebleken dat de stikstofefficiëntie (N) bij melkvee in de praktijk met >1% te verbeteren is.  Door het optimaliseren van de N-efficiëntie kunnen melkveehouders de kringloop op hun bedrijf verder verfijnen voor een optimaal rendement. Het verbeteren… Lees verder →

  • Nieuwe methode voor bepalen verteerbaarheid paardenvoer

    Voor het bepalen van de verteerbaarheid van voedermiddelen gebruikt men nu een tijdrovende en arbeidsintensieve methode. Femke Schaafstra onderzocht het gebruik van titaandioxide (TiO2) als alternatieve methode. Uit haar onderzoek blijkt dat deze methode werkt. Schaafstra promoveert vandaag (18 oktober 2018) op haar onderzoek aan… Lees verder →

  • Nieuwe kalvermelksoort met hogere energiewaarde dan eiwitwaarde

    Trouw Nutrition introduceert een nieuw type kalvermelk, die de voordelen van verse koemelk combineert met  Sprayfo kalvermelk: Sprayfo Delta. Deze kalvermelk heeft als eerste een hogere energiewaarde dan eiwitwaarde en lijkt daarmee meer op koemelk dan de bekende melkvervangers op de markt. Volgens de fabrikant… Lees verder →

  • ‘Microbieel eiwit in veevoeder beter voor milieu’

    Door microbieel eiwit in veevoeder te verwerken is 6% minder landbouwgrond nodig en daalt de uitstoot van stikstof en CO2 met respectievelijk 8% en 7%. Dat blijkt uit internationaal onderzoek, onder andere uitgevoerd aan de Universiteit Gent. Met de groeiende wereldbevolking in het vooruitzicht moet… Lees verder →