Steekwoord archief: onderzoek

  • Tien procent voerleveranciers bedient gros rundveehouders

    Bijna 75 procent van de Nederlandse veeboeren koopt zijn voer bij maar tien procent van de voerleveranciers. Dat blijkt uit onderzoek van Prosu Databased Marketing, onder ruim 11.500 agrarische bedrijven. “Wat opvalt is dat de grootste twee elkaar in evenwicht houden”, aldus de onderzoekers. Aantal… Lees verder →

  • US aoy

    ‘Geen nieuwe inzichten over alternatieve eiwitbronnen’

    De zoektocht naar een eiwitbron uit de regio als alternatief voor soja uit Zuid-Amerika levert vooralsnog geen direct grootschalig toepasbaar resultaat op. Zo luiden de conclusies uit een vergelijkend rapport van Wageningen UR en Blonk Consultants (2014). “Voor ons staat deze conclusie nog steeds recht… Lees verder →

  • Hoge klassering in Het Beste Werkgevers Onderzoek

    Koninklijke De Heus mag, met het verwerven van een veertiende positie en een tweede plek binnen de categorie ‘industriële bedrijven’, op de ranking lijst van Het Beste Werkgevers Onderzoek, zich rekenen tot de beste werkgevers van Nederland. De lijst werd door Effectory bekendgemaakt. Onderzoek Het Beste… Lees verder →

  • dierwelzijn

    ‘Meelwormen goed alternatief voor soja’

    Consumenten vinden eieren en vlees van kippen die met insecten worden gevoerd even lekker als eieren en vlees van kippen die met de traditionele soja gevoerd zijn. Dat is de conclusie van onderzoekers van het Louis Bolk Instituut in het tweejarige proef ‘Kip en Ei’.… Lees verder →

  • ‘Voeradviseur kan belangrijke partner zijn’

    In de periode van 2010 tot en met 2013 hebben deelnemers aan het project Koeien & Kansen de focus gelegd op het verminderen van broeikasgasemissies. Inmiddels zijn de resultaten en de ervaringen gebundeld in het rapport ‘Minder gasvormige emissies op melkveebedrijf’, dat heeft Wageningen UR… Lees verder →

  • nuterra

    Nieuwe naam onderzoekscentra Nutreco

    De onderzoekscentra van Nutreco krijgen een nieuwe naam: Trouw Nutrition R&D. Deze verandering is onderdeel van de versterking van de wereldwijde activiteiten op het gebied van diervoeding onder één merk. Trouw Nutrition R&D omvat vijf onderzoekscentra, actief in Nederland, Spanje en Canada. Nutreco zal daarnaast… Lees verder →

  • ‘Minder voer, zelfde resultaat’

    Chinees onderzoek bewijst dat  met 2 procent minder voer de dagelijkse groei gelijkt blijft. Het wetenschappelijke onderzoek is uitgevoerd door professor Yang van de landbouwuniversiteit van Shandong. Hij en zijn team testten ProPhorce SR op een groep vleeskuikens; gezonde dieren onder normale omstandigheden. “Uit de… Lees verder →

  • ophok

    Onderzoek naar voorkomen van verenpikken

    Agrifirm Feed gaat investeren in een onderzoek naar het voorkomen van verenpikken. Vanaf 2018 zal snavelkappen verboden zijn in Nederland. Agrifirm Feed stelt dat het risico op verenpikken, waarbij leghennen elkaar en zichzelf beschadigen, daarmee fors toeneemt. Voeding Agrifirm Feed is, samen met meerdere schakels… Lees verder →

  • Studie naar relevante markten voor algen

    Wageningen Universiteit heeft, als onderdeel van het EU-project Energetic Algae Project, met Universiteit Gent een studie uitgevoerd naar het marktpotentieel en de marktontwikkelingen van algenproducten. Volgens de samenwerkende partijen benoemt de studie een aantal relevante markten voor business cases op basis van algen. De resultaten… Lees verder →

  • Levende insecten bijvoeren als eiwitbron

    Samen met de vakgroep Entomologie vanWageningen Universiteit is ForFarmers een proef gestart waarbij levende insecten als eiwitbron worden bijgevoerd aan vleeskuikens. “De belangrijkste onderzoeksvraag is of de kuikens gezond en voldoende snel groeien in vergelijking met een traditioneel dieet”, stelt Leon Marchal, Directeur Nutritie &… Lees verder →