Steekwoord archief: onderzoek

  • ‘Minder voer, zelfde resultaat’

    Chinees onderzoek bewijst dat  met 2 procent minder voer de dagelijkse groei gelijkt blijft. Het wetenschappelijke onderzoek is uitgevoerd door professor Yang van de landbouwuniversiteit van Shandong. Hij en zijn team testten ProPhorce SR op een groep vleeskuikens; gezonde dieren onder normale omstandigheden. “Uit de… Lees verder →

  • ophok

    Onderzoek naar voorkomen van verenpikken

    Agrifirm Feed gaat investeren in een onderzoek naar het voorkomen van verenpikken. Vanaf 2018 zal snavelkappen verboden zijn in Nederland. Agrifirm Feed stelt dat het risico op verenpikken, waarbij leghennen elkaar en zichzelf beschadigen, daarmee fors toeneemt. Voeding Agrifirm Feed is, samen met meerdere schakels… Lees verder →

  • Studie naar relevante markten voor algen

    Wageningen Universiteit heeft, als onderdeel van het EU-project Energetic Algae Project, met Universiteit Gent een studie uitgevoerd naar het marktpotentieel en de marktontwikkelingen van algenproducten. Volgens de samenwerkende partijen benoemt de studie een aantal relevante markten voor business cases op basis van algen. De resultaten… Lees verder →

  • Levende insecten bijvoeren als eiwitbron

    Samen met de vakgroep Entomologie vanWageningen Universiteit is ForFarmers een proef gestart waarbij levende insecten als eiwitbron worden bijgevoerd aan vleeskuikens. “De belangrijkste onderzoeksvraag is of de kuikens gezond en voldoende snel groeien in vergelijking met een traditioneel dieet”, stelt Leon Marchal, Directeur Nutritie &… Lees verder →

  • ‘Tox-Aid inactiveert mycotoxinen in het dier’

    Tox-Aid inactiveert mycotoxinen in het dier. Zo luidt de conclusie van een onderzoek naar Tox-Aid en mycotoxinen in de diervoeding van biggen. “Om de werking van Tox-Aid in de praktijk te onderzoeken is een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd met 96 biggen”, stelt EFS-Holland. “In dit onderzoek… Lees verder →

  • grondstof

    Kansen Biobased Economy Noord-Nederland

    Uit onderzoek van Wageningen UR, Greenlincs en de Rijksuniversiteit Groningen, blijkt dat de drie Noordelijke provincies in Nederland samen een grootschalige producent en leverancier kunnen worden van hernieuwbare grondstoffen voor de regionale productie van ‘groene’ chemicaliën, kunststoffen en veevoeder eiwit. Door nauwe samenwerking met het… Lees verder →

  • Innovatievouchers voor agrifood-ondernemers

    MKB-ondernemers uit de agrifoodsector kunnen, net als vorig jaar, gebruikmaken van innovatievouchers. Met de vouchers kunnen de ondernemers antwoord krijgen op kleine kennisvragen. Daarbij hoeven ze, onder bepaalde voorwaarden, slechts de helft van de onderzoekskosten te betalen. De vouchers zijn in te zetten bij de… Lees verder →

  • Martin Kropff stopt bij Wageningen

    5

    Rector magnificus van Wageningen University, Martin J. Kropff is per 1 juni benoemd tot directeur-generaal van het internationale onderzoekscentrum Cimmyt in Mexico. Kropff treedt dan ook terug als lid van de raad van bestuur van Wageningen UR en als rector magnificus van de universiteit. Cimmyt… Lees verder →

  • ‘Wijziging in voersamenstelling levert financieel voordeel’

    Uit onderzoek is gebleken dat een wijziging in de voersamenstelling van vleeskuikenouderdieren een financieel voordeel oplevert. Rick van Emous,van Wageningen UR, heeft twee experimenten uitgevoerd om na te gaan wat het effect is van verschillende voeders bij vleeskuikenouderdieren op productie en gedrag. Experiment “Tijdens de… Lees verder →

  • ‘Insecten geschikt als productiedier’

    “Bepaalde insecten zijn minstens zo geschikt als productiedier als conventionele soorten”, zo blijkt uit het rapport van Dennis Oonincx van Wageningen Universiteit. In zijn rapport gaat Oonincx in op de vraag of insecten een geschiktere voedselbron zijn dan conventionele productiedieren op basis van vijf criteria.… Lees verder →