Steekwoord archief: peulvruchten

  • soja teelt Gent Protealis

    Gentse start-up Protealis versnelt ontwikkeling lokale soja

    Om een antwoord te kunnen bieden aan de groeiende vraag naar lokaal geteelde eiwitgewassen, ontwikkelt het Gentse Protealis variëteiten van soja en gele erwt die ook in Noord-Europa kunnen gedijen. Het bedrijf wil snel meer rendabele variëteiten aanbieden aan Europese landbouwers en verwerkers en investeert… Lees verder →

  • Bijeenkomst benadrukt voordelen peulvruchten

    In het internationale jaar van de peulvruchten organiseerden Copa en Cogeca, samen met Fefac en Coceral, een workshop om de voordelen van peulvruchten te bekijken en te kijken naar het eigen aanbod van eiwithoudende gewassen in de EU. In de EU bestaat momenteel een tekort aan… Lees verder →

  • Insecten minst favoriet als vleesvervanger

    Consumenten hebben bij het kiezen uit vijf eiwitbronnen als alternatief voor vlees hele verschillende aankoopmotieven. ‘Gezondheid’ en ‘natuurlijkheid’ zijn de belangrijkste motieven. Vis, zeewier en peulvruchten scoren hoog op deze motieven. Vis en peulvruchten zijn favoriet, daarna zeewier, kweekvlees en als laatste insecten, blijkt uit… Lees verder →

  • Nieuwe kansen voor eiwitten

    In opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) heeft Wageningen UR een workshop over ‘nieuwe kansen voor eiwitten’ georganiseerd. Onderzoek en bedrijfsleven noemen bioraffinage van hoogwaardige eiwitten, insecten en peulvruchten als meest perspectiefvol. Lees verder →