Steekwoord archief: snijmais

  • Groter risico pensverzuring bij toename inkuilduur snijmais

    Uit recent onderzoek van ForFarmers Hendrix en Nutreco blijkt dat de verteringssnelheid van zetmeel in maiskuilen aanzienlijk toeneemt naarmate de maislanger in de kuil zit. Hierdoor wordt het risico op pensverzuring groter. Snelle koolhydraten Het aandeel snelle koolhydraten kan oplopen tot 35%. De verteringssnelheid verandert… Lees verder →

  • Snijmaiskuilen hoogste VEM in jaren

    De VEM-gehaltes in snijmaiskuilen laten de laatste jaren een duidelijk stijgende trend zien. De kuilen in Nederland bereikten dit jaar de hoogste VEM-waarde in tien jaar tijd. De stijgende tendens is voor een belangrijk deel te danken aan de grote stappen die zijn gezet in… Lees verder →

  • risicoprofiel

    Duidelijk minder zetmeel in snijmais

    Uit de eerste ruim 400 verse snijmaisanalyses die BLGG AgroXpertus dit jaar tot oktober uitgevoerd heeft, blijkt dat de snijmais dit jaar gemiddeld 15 gram minder zetmeel bevat. Dit is een gevolg van het late seizoen en de periodes met droogte gedurende het jaar. De… Lees verder →

  • Hogere zetmeelopbrengst door later oogsten

    Later oogsten snijmais heeft voordelen Door snijmais in een verder afgerijpt stadium te oogsten, kan de zetmeelopbrengst worden verhoogd zonder negatief effect op conservering, voeropname of melkproductie. Ook de bestendigheid van het zetmeel neemt toe, waarmee de koeien uiteindelijk minder methaan per kg drogestof produceren.… Lees verder →

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.