Steekwoord archief: UGent

  • ‘Microbieel eiwit in veevoeder beter voor milieu’

    Door microbieel eiwit in veevoeder te verwerken is 6% minder landbouwgrond nodig en daalt de uitstoot van stikstof en CO2 met respectievelijk 8% en 7%. Dat blijkt uit internationaal onderzoek, onder andere uitgevoerd aan de Universiteit Gent. Met de groeiende wereldbevolking in het vooruitzicht moet… Lees verder →

  • tarwe

    ‘Tarwe beschermd met geur van vers gemaaid gras’

    Tarwe en rijst kunnen tegen ziektes beschermd worden door stoffen die de planten zelf aanmaken. Deze stoffen zijn waarneembaar als de geur van vers gemaaid gras. Dit is ontdekt door bio-ingenieurs van de Universiteit Gent. Vers gemaaid gras verspreidt zijn specifieke geur niet zomaar. Die… Lees verder →

  • Besmette granen kunnen veilig in vergister

    Uit een studie van UGent blijkt dat organisch-biologische afvalstoffen besmet met mycotoxine veilig vergist kunnen worden. Dat is bovendien duurzamer dan het verbranden van de afvalstromen. De Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM wordt regelmatig geconfronteerd met vragen uit de afvalverwerkende sector over de verwerking van grondstoffen die besmet zijn… Lees verder →

  • Beter rendement door minder antibiotica

    In gesloten varkensbedrijven kunnen antibiotica substantieel worden gereduceerd door toepassing van bioveiligheidsmaatregelen en gerichte vaccinaties, zonder de economische prestaties in het gedrang te brengen. Bedrijfssimulaties suggereren zelfs een grote kans op een verbeterd economisch rendement per afgemest vleesvarken. Dit blijkt uit een langlopende empirische studie… Lees verder →

  • meat spoilage

    Vlees eten is geen directe oorzaak van kanker  

    Eind 2015 doken berichten op dat rood vlees eten het risico op kanker verhoogde. Professor Stefaan De Smet zet enkele fouten in de berichtgeving recht. Bij de interpretatie van het rapport van het International Agency for Research on Cancer (IARC) gingen verschillende nuances verloren. “Het… Lees verder →

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.