Steekwoord archief: vlees

  • Vleestaks niet populair bij consument

    Slechts een kleine minderheid van de Nederlanders voelt iets voor een vleestaks om het consumeren van minder vlees te stimuleren. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van onderzoeksbureau Direct Research onder ruim 1500 Nederlanders, uitgevoerd in opdracht van LTO Nederland. Uit het onderzoek blijkt verder… Lees verder →

  • meat spoilage

    COV: ‘Week zonder vlees misleidend’

    De mensen achter de campagne ‘week zonder vlees’ goochelen volgens voorzitter Jos Goebbels van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) met feiten en cijfers.  “Prima, dat maatschappelijke partijen het bewustzijn willen bevorderen rond vlees. Maar als uitgangspunten voor dit soort publiekscampagnes inhoudelijk niet kloppen… Lees verder →

  • Kwart Europese consumenten gaat minder vlees eten

    Bijna 1 op de 4 Nederlandse consumenten verwacht over vijf jaar minder vlees te eten. Dat is vooral vanwege milieuoverwegingen, maar ook vanwege de impact op gezondheid en dierenwelzijn. Ook in de rest van Europa leeft dit voornemen, al verschillen de redenen wel per land.… Lees verder →

  • Dalende trend vleesconsumptie zet niet door

    Het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking in Nederland bedraagt in 2016 bijna 77 kg. Dat is vrijwel gelijk aan het verbruik in het jaar daarvoor, meldt Wageningen UR. Iets minder dan de helft van het… Lees verder →

  • EU blijft waakzaam met Braziliaans vlees

    De Europese autoriteiten zijn nog niet helemaal gerustgesteld over de kwaliteit van het vlees dat geïmporteerd wordt uit Brazilië. Dat meldt het Vlaams Infocentrum land- en tuinbouw. Europees commissaris voor voedselveiligheid Vytenis Andriukaitis benadrukt dat verhoogde waakzaamheid nodig blijft zolang de Braziliaanse autoriteiten één en… Lees verder →

  • Groene Weg verwacht sterke groei biologisch vlees

    De Groene Weg, de dochteronderneming van Vion Food die zich exclusief toelegt op biologisch vlees, voorziet de komende jaren een sterke groei. Vóór het jaar 2020 slacht het bedrijf jaarlijks meer dan 100.000 biologische varkens. In vergelijking met de huidige omvang is dat een groei… Lees verder →

  • meat spoilage

    Vlees eten is geen directe oorzaak van kanker  

    Eind 2015 doken berichten op dat rood vlees eten het risico op kanker verhoogde. Professor Stefaan De Smet zet enkele fouten in de berichtgeving recht. Bij de interpretatie van het rapport van het International Agency for Research on Cancer (IARC) gingen verschillende nuances verloren. “Het… Lees verder →

  • Label ‘oerwoudvrij’ in supermarkt

    Uit onderzoek van adviesbureau CLM in opdracht van Milieudefensie blijkt dat supermarkten nog geen beleid voeren op de verkoop van zuivel, vlees en eieren met het label ‘oerwoudvrij’. Milieudefensie roept daarom supermarkten op om oerwoudvrije zuivel, vlees en eieren te gaan verkopen. Volgens CLM gaven… Lees verder →

  • Duurzame palmolie voor binnenlandse markt

    Per 2015 is zuivel, vlees en eieren voor de binnenlandse markt geproduceerd met duurzame palmolie. Dat stelt Nevedi. Nevedi kocht hiervoor in dit jaar 25.000 GreenPalm certificaten collectief in voor de leden. Marktvraag “Het ontbreekt volledig aan marktvraag voor gebruik van duurzame palmolie”, stelt Nevedi.… Lees verder →

  • Agrifoodsector groot aandeel in handelsmissie China

    Met ruim 50 Nederlandse bedrijven en organisaties uit de agribusiness en tuinbouw, vormt de agrifoodsector een belangrijk deel van de handelsmissie van 25 tot 30 oktober naar China. In totaal omvat de handelsmissie naar China ruim 150 Nederlandse bedrijven en organisaties. Dat heeft Topsector Agri… Lees verder →