
Cluster rondom circulaire eiwitketen van start
Een cluster van bedrijven, kennisinstellingen en overheden werkt aan een circulaire eiwitketen, zoals het verspillingsvrije ei. Lees verder →
Een cluster van bedrijven, kennisinstellingen en overheden werkt aan een circulaire eiwitketen, zoals het verspillingsvrije ei. Lees verder →
ISO werkt aan een instrument dat vermindering van voedselverspilling aantoonbaar maakt. NEN vraagt belanghebbenden om hierop te reageren. Lees verder →
Staatssecretaris Van Veldhoven pleit voor financiële prikkels om de circulaire economie te stimuleren. Ze zei dit in reactie op een recent PBL-rapport. Lees verder →
Reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie mogen niet langer worden beschouwd als afval. Dat stelt EFFPA vast op basis van de ‘Communication on the Circular Economy‘ die de Europese Commissie heeft gepubliceerd. Deze wijziging van het wettelijk kader, dat de valorisatie van reststromen ondersteunt, is onderdeel van de Europese strategie… Lees verder →
Doordat de diervoedersector efficiënt omgaat met grondstoffen en gebruik maakt van producten die niet (meer) geschikt zijn voor menselijke consumptie, draagt de diervoedersector sterk bij aan het verminderen van voedselverspilling. Voer met hoge voedingswaarde en een gunstige voederconversie dragen bij aan het doel van een… Lees verder →
De Alliantie Verduurzaming Voedsel en Wageningen UR Food & Biobased Research gaan het project Carve starten om voedselverspilling in de agrifoodketen te verminderen. Tijdens de internationale conferentie ‘No More Food To Waste’ werd dit bekend gemaakt. Pilots Bedrijven in de voedselketen gaan, in de vorm… Lees verder →
Een derde van het eten dat geproduceerd wordt, wordt nooit opgegeten, zo luiden meerdere conclusies uit diverse onderzoeken. Overheden, wetenschappers en bedrijven wereldwijd slaan de handen ineen om hier verandering in te brengen. Dit doen zij op de internationale conferentie ´No More Food To Waste,… Lees verder →
De Alliantie Verduurzaming Voedsel zet in op ‘de bodem omhoog’: dat wil zeggen dat al het voedsel dat via supermarkten, restaurants en cateraars aan consumenten wordt aangeboden, op steeds duurzamere wijze wordt geteeld, verwerkt en gedistribueerd. Tijdens een bijeenkomst van de Alliantie Verduurzaming Voedsel gingen… Lees verder →
In 2011 is er in Nederland tussen de 6 en 60 kilo voedsel per hoofd van de bevolking meer verspild dan in 2009. Het meeste voedsel dat over is, verdwijnt naar de verbrandingsinstallatie. Daarnaast wordt veel verspild voedsel gebruikt voor diervoer en gecomposteerd. De consument… Lees verder →