Steekwoord archief: voedselverspilling

  • Reststromen geen afval

    Reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie mogen niet langer worden beschouwd als afval. Dat stelt EFFPA vast op basis van de ‘Communication on the Circular Economy‘ die de Europese Commissie heeft gepubliceerd. Deze wijziging van het wettelijk kader, dat de valorisatie van reststromen ondersteunt, is onderdeel van de Europese strategie… Lees verder →

  • grondstof

    ‘Diervoedersector draagt bij aan reductie voedselverspilling’

    Doordat de diervoedersector efficiënt omgaat met grondstoffen en gebruik maakt van producten die niet (meer) geschikt zijn voor menselijke consumptie, draagt de diervoedersector sterk bij aan het verminderen van voedselverspilling. Voer met hoge voedingswaarde en een gunstige voederconversie dragen bij aan het doel van een… Lees verder →

  • Consument

    Innovatieproject tegen voedselverspilling

    De Alliantie Verduurzaming Voedsel en Wageningen UR Food & Biobased Research gaan het project Carve starten om voedselverspilling in de agrifoodketen te verminderen. Tijdens de internationale conferentie ‘No More Food To Waste’ werd dit bekend gemaakt. Pilots Bedrijven in de voedselketen gaan, in de vorm… Lees verder →

  • Consument

    Actie tegen voedselverspilling

    Een derde van het eten dat geproduceerd wordt, wordt nooit opgegeten, zo luiden meerdere conclusies uit diverse onderzoeken. Overheden, wetenschappers en bedrijven wereldwijd slaan de handen ineen om hier verandering in te brengen. Dit doen zij op de internationale conferentie ´No More Food To Waste,… Lees verder →

  • ‘Bodem omhoog’ voor verduurzaming voedsel

    De Alliantie Verduurzaming Voedsel zet in op ‘de bodem omhoog’: dat wil zeggen dat al het voedsel dat via supermarkten, restaurants en cateraars aan consumenten wordt aangeboden, op steeds duurzamere wijze wordt geteeld, verwerkt en gedistribueerd. Tijdens een bijeenkomst van de Alliantie Verduurzaming Voedsel gingen… Lees verder →

  • Meer voedsel verspild

    In 2011 is er in Nederland tussen de 6 en 60 kilo voedsel per hoofd van de bevolking meer verspild dan in 2009. Het meeste voedsel dat over is, verdwijnt naar de verbrandingsinstallatie. Daarnaast wordt veel verspild voedsel gebruikt voor diervoer en gecomposteerd. De consument… Lees verder →