Steekwoord archief: Wageningen University

  • Agro Vertrouwensindex verder gestegen

    De Agro Vertrouwensindex is in een meting over het eerste kwartaal van 2019 verder gestegen. De index nam toe tot bijna 15 punten en is hiermee weer terug op het niveau van vorig jaar. Opvallend is de ontwikkeling in de varkenshouderij (+17 punten) en de… Lees verder →

  • Agro Vertrouwensindex na 2 jaar iets gestegen

    De Agro Vertrouwensindex is voor het eerst sinds het eerste kwartaal van 2017 gestegen. De index steeg in het vierde kwartaal van 2018 met 1,6 punt naar ruim 13 punten. Opvallend is de ontwikkeling in de melkveehouderij (+6 punten), en de pluimveehouderij (-9 punten). Ook ondernemers in… Lees verder →

  • Onderzoek naar positie agrarische ondernemers in de keten

    Wageningen University & Research onderzoekt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en in samenwerking met LTO Nederland en agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen de positie van agrarische ondernemers in de keten. Werken ondernemers samen, en zo ja wat zijn dan… Lees verder →

  • tarwe

    Resistente plantenrassen minder snel doorbroken dan gedacht

    Onderzoekers van Wageningen University hebben bewijs gevonden dat ‘zwakke’ types van plantenschimmels, die resistente planten niet ziek kunnen maken, wél voor nageslacht kunnen zorgen. Dergelijke ‘zwakke’ types blijven daardoor langer voor komen dan gedacht. De ‘sterke types’, die ook resistente planten ziek kunnen maken, krijgen… Lees verder →

  • Koppositie voor Wageningen

    ‘Wageningen University is de beste universiteit van Nederland’, zo luidt de openingszin in de rapportage van studentenbeoordelingen door Elsevier. In het onderzoek Beste studies scoort van de negentien Wageningse bacheloropleidingen geen enkele opleiding ondermaats. De Nationale Studenten Enquête, uitgevoerd door Studiekeuze123, vormt de belangrijkste pijler… Lees verder →

  • Palmolie: ‘complexe weg naar verduurzaming’

    Palmolie is een beladen thema als het gaat om duurzaamheid. De analyse van de netwerken en interacties tussen producenten, handel, voedingsindustrie, overheden en consumenten moet licht brengen in verschillende manieren waarop de gehele keten is te verduurzamen. Die opgave stelt zich prof. dr. Peter Oosterveer,… Lees verder →

  • Diversiteit sleutel tot gezonde bodem

    Een grote diversiteit aan plantensoorten is de sleutel tot een goede bodemstructuur en daarmee tot een gezonde bodem. Een internationaal team van onderzoekers, waaronder van Wageningen University, laat zien dat de gemengde wortelstructuren van de verschillende plantengroepen de bodem weerbaarder maken tegen variabele neerslag en… Lees verder →

  • Ook menselijk handelen beinvloedt droogte

    De definitie van droogte is aan een update toe. Het is tijd om te erkennen dat naast variaties in klimaat ook menselijk handelen droogte veroorzaakt of beïnvloedt. Wereldwijde samenwerking tussen natuur- en sociaalwetenschappers is daarom hard nodig, stelt een groep internationale onderzoekers, waaronder drie van… Lees verder →

  • Insectenolie duurzame omega 3-bron

    Insectenolie kan een interessante nieuwe bron worden van omega 3. Want insecten maken het vetzuur zelf aan en kunnen bovendien leven op plantaardig afval. Wageningen University onderzoekt welke insecten het best voor olie te gebruiken zijn en wat hun optimale dieet dan zou zijn. Vetzuren… Lees verder →