Ga naar hoofdinhoud

Studie onderzoekt voorspellende waarden korrelkwaliteit

Korrels kennen de voordelen van een betere verteerbaarheid van nutriënten en een hogere voeropname. Bovendien zijn ze gemakkelijk in opslag en transport. De kwaliteit van de korrel wordt door vele factoren beïnvloed. Uit eerder onderzoek is bekend dat nutriënt- en grondstofsamenstelling, procescondities, de omgeving van de fabriek, maar ook de kennis en ervaringen van de operators hiertoe van belang zijn. In de vele deelprocessen wordt de korrelkwaliteit beïnvloed, bijvoorbeeld door de matrijsspecificaties, de deeltjesgrootteverdeling en het conditioneer- en koelproces.

In een studie van de Universiteit van Guelph, Canada, is gebruikgemaakt van ‘machine learning models’ om de korrelkwaliteit te voorspellen aan de hand van de gegevens van een mengvoederbedrijf aldaar. In deze studie is een dataset van 2471 observaties gebruikt, observaties tijdens het persproces, maar ook gegevens uit de omgeving van de mengvoederfabriek en gegevens over de voedersamenstelling.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 5,45 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie