Nieuws

Boerenbond Deurne en Isidorus bundelen krachten

Diervoercoöperaties Boerenbond Deurne en Isidorus-Nederpeel hebben het voornemen te fuseren. Hiermee ontstaat een onderneming met een jaarlijkse productie van zo’n 700.000 ton mengvoer. Daarnaast zijn beide bedrijven actief in de handel van enkelvoudige grondstoffen, verzekeringen en retail. Door de krachtenbundeling ontstaat een onderneming met een jaaromzet van zo’n 400 miljoen euro. Het voorgenomen fusiebesluit is goedgekeurd door beide besturen en zal voorgelegd worden aan de Algemene Ledenvergadering van beide coöperaties en gemeld worden bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

Financieel sterk

De financieel solide mengvoercoöperaties willen met deze samenwerking de krachten bundelen binnen de snel veranderende mengvoermarkt. Boerenbond Deurne en Isidorus hebben ieder een sterke marktpositie in Zuid-Nederland en hun markten zijn complementair aan elkaar. Met het samengaan leggen ze een stevig fundament om afnemers ook in de toekomst optimaal van dienst te zijn en het marktaandeel in de zuidelijke regio verder te vergroten.

Rendement op boerenerf

Het doel van de nieuwe coöperatie is het hoogste rendement op het boerenerf. Dit wil de nieuwe organisatie bereiken via de meest efficiënte productie van kwalitatief hoogwaardig mengvoer, het beste voer- en voedingsadvies én een efficiënte in- en verkoop van enkelvoudige grondstoffen. De organisatie beschikt in de verschillende sectoren (rundvee, varkens, legpluimvee en geiten) over een volwaardige omvang en specialistische teams.

Aansturing organisatie

In de nieuw te vormen coöperatie komt een Raad van Commissarissen van negen personen met Jos Mans (nu Isidorus) als voorzitter. Het vicevoorzitterschap wordt ingevuld door Geert van Bussel (nu Boerenbond Deurne). Tevens komt er een ledenraad van circa dertig personen. De coöperatie zal worden geleid door Dick Kroot, nu algemeen directeur van Boerenbond Deurne. Joost Noyens, algemeen directeur Isidorus, wordt directeur van de kernactiviteit business unit Voeders. De business unit Bracofeed (grondstoffenhandel) zal geleid gaan worden door Frans Looman (Boerenbond Deurne).

Stevige verzekeringsportefeuille

Naast de agrarische activiteiten beschikken beide partijen over activiteiten in de retail. De verzekeringskantoren Zuiderhuis | Isidorus en Eveas (Boerenbond Deurne) zullen in de voorgenomen fusie een aparte business unit voor verzekeringen vormen en zal worden aangestuurd door Pieter Hermens (Zuiderhuis). Ook de andere retail activiteiten (uitgeverij, winkels en tankstations) vormen een aparte business unit, die in de nieuwe situatie onder verantwoording komen van Geert-Jan te Raaij (Boerenbond Deurne).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.