Hier vindt u een overzicht van alle informatie die exclusief voor de abonnees van De Molenaar is gepubliceerd. Heeft u een abonnement, log dan hier in of, indien u nog niet eerder ingelogd bent geweest, activeer dan hier eerst uw online account voor gratis toegang tot alle met ‘premium’ gemarkeerde onderdelen op deze website.

Wist u al dat abonnees nog meer extra’s krijgen op demolenaar.nl? Bekijk ze hier! U ziet het: abonnees hebben een streepje voor bij De Molenaar.

Heeft u geen abonnement? En wilt u wel toegang tot de ‘premium’ content? Bekijk hier de mogelijkheden en kies het abonnement dat bij úw informatiebehoefte past.

Premium

  • Premium
    Alers gebouw

    Nieuwe toekomstvisie voor de Alers Groep

    Een paar jaar geleden nam Maarten Alers de bedrijven Heemhorst en WEMO over. Samen met Alers BV vormen de bedrijven de Alers Groep. “De bedrijven zijn wel verwant, maar niet verweven: ze werken onafhankelijk van elkaar”, aldus algemeen directeur Eep van Kooten. En dat heeft… Lees verder →

  • Premium
    Joost Pennings

    Volatiele grondstofprijzen vragen om risicomanagement

    De mailbox van hoogleraar Joost Pennings zit de laatste maanden overvol. Door de volatiele grondstofprijzen krijgen steeds meer bedrijven interesse in risicomanagement, maar ook in de mogelijkheden die de volatiliteit met zich meebrengt. “Ik word benaderd door bedrijven die willen beginnen op de termijnmarkt of… Lees verder →

  • De Molenaar nr. 13 jaargang 125 2022

    In dit nummer van De Molenaar onder andere: Young Feed Professional Lieke Luiten Nieuwe toekomstvisie Alers Groep Tekst en uitleg over termijnmarkten Nieuwe microdoseerinstallatie Ottevanger In Petfood Magazine onder andere: Beursverslag Anido 2022 Pyridoxine voor hond en kat

  • Premium

    European Protein boekt successen met fermentatie

    Al bestaat fermentatie al sinds vele eeuwen, de fermentatie die European Protein toepast met het oog op diergezondheid is nieuw. Het bedrijf fermenteert bijproducten met behulp van melkzuurbacteriën en natuurlijke enzymen. Op een duurzame manier. De voordelen zijn legio, waaronder: lager voergebruik, betere darmgezondheid en… Lees verder →

  • Premium

    Feed Design Lab focust op maatwerktrainingen

    Wat er precies in de fabriek gebeurt? Voor veel medewerkers van mengvoederbedrijven is het een groot vraagteken. Terwijl kennis van het productieproces meerdere voordelen heeft: het zorgt ervoor dat het werk aantrekkelijker wordt, maar ook voor een beter resultaat. Een betere korrelkwaliteit of minder energieverbruik… Lees verder →

  • Premium

    SFR bundelt kennis in één database

    Schothorst Feed Research heeft alle onderzoeksdata van de afgelopen decennia samengebracht in een database. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor het ontsluiten van opgedane kennis. “We hebben de afgelopen jaren veel onderzoek uitgevoerd, maar de resultaten waren tot nu toe versnipperd vastgelegd in de diverse onderzoeksverslagen… Lees verder →

  • De Molenaar nr. 12 jaargang 125 2022

    In editie 12 van De Molenaar onder andere een artikel over Schothorst Feed Research. Zij hebben al hun kennis in één database gebundeld. Uit België een artikel over European Protein, zij boeken successen met fermentatie. Verder een verhaal over het Deense Enorm Factory. Als de… Lees verder →