Nieuws

Eerste Welgro 4-asser voor De Hoop Mengvoeders

4-asser

De eerste 4-assige Welgro bulkwagen is geleverd aan De Hoop Mengvoeders in Zelhem. De combinatie met een 420 pk sterke Volvo trekker is sinds kort in gebruik voor de levering van pluimveevoer. De eerste vracht ging naar legpluimveehouder Roy Tomesen in Doetinchem.

Flexibiliteit

Het voordeel van een 4-asser boven een 3-asser is dat het meer flexibiliteit geeft bij beladen. De gewichtsverdeling over meer assen maakt het mogelijk meer deelladingen te vervoeren zonder de wettelijk toegestane asdruk te overstijgen. “Die flexibiliteit is één van de redenen om hiervoor te kiezen”, vertelt Walter Boeyink, hoofd logistiek bij De Hoop Mengvoeders. Naast flexibiliteit zijn de capaciteit en het behoud van een goede voerkwaliteit andere pluspunten. “De bulkwagen is uitgerust met een hogedruk lossysteem. Hiermee kunnen we sneller lossen en door de beter gevulde losbuis blijft de korrelkwaliteit beter.”

Overstap

Bulkwagenproducent Welgro in Groenlo speelde al langer met het idee om een 4-asser te bouwen zonder in te boeten op het totale laadvermogen, vertelt marketingmanager Jarno Meijer. “De afnemers kozen tot nu toe nog allemaal voor de traditionele drie-asser. De Hoop Mengvoeders is de eerste voerleverancier die de overstap naar de nieuwe bulkwagen maakt. De eindontwikkeling hebben we in nauw overleg met De Hoop gedaan.”

Meer over de ontwikkeling van de nieuwe 4-asser van Welgro in een van de komende edities van De Molenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.