Nieuws

AIC, GMP + International, Ovocom en QS hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met Oqualim. Het doel is om de volgende stap te zetten naar volledige uitwisselbaarheid met dit schema.

Vanaf 1 januari 2020 mogen alleen bedrijven met een geldig Oqualim-certificaat met scope ‘RCNA International’ goederen of diensten te leveren naar de andere standaarden.

Eisen

De gecertificeerde sites moeten vanaf 1 januari voldoen aan alle vereisten vermeld in Bijlage 1: ‘Minimumeisen voor het selecteren, monitoren en evalueren van leveranciers.” Het bedrijf moet ook gecertificeerd zijn voor de scope ‘onaangekondigde audit’.

Uitzondering

De Oqualim-standaard RCF voor de productie van voedermiddelen maakt geen deel uit van de tijdelijke uitwisselbaarheid. Daarom moeten ‘RCNA International’ gecertificeerde mengvoeder- of voormengselproducenten gebruik maken van gecertificeerde leveranciers (GMP+ FSA, FCA, Femas of QS certificatie) of het Gatekeeper-protocol voor Verwerkte Voedermiddelen gebruiken.

Verlenging

De verlenging van de tijdelijke uitwisselbaarheid heeft betrekking op de activiteiten van de productie en het op de markt brengen van mengvoeders, minerale voeders, vloeibare diervoeders, melkvervangers en voormengsels en distributie van en handel in mengvoeders, minerale voeders, vloeibare diervoeders, melkvervangers en voormengsels, of distributie van voedermiddelen en toevoegingsmiddelen voor diervoeders.

De distributie en handel van voedermiddelen of toevoegingsmiddelen moet altijd worden gecombineerd met een productie- of distributieactiviteit voor voormengsels of mengvoeders.

Periode

De tijdelijke uitwisselbaarheid is geldig voor een overgangsperiode van 1 jaar (1 januari 2020 – 31 december 2020), waarin alle betrokken partijen zullen werken aan een volledige uitwisselbaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.