Nieuws

Nijhof-Wassink neemt Ecotrans over

Ecotrans uit Vorden wordt overgenomen door Nijhof-Wassink. Alle activiteiten, vestigingen en medewerkers van Ecotrans worden binnenkort onderdeel van de Nijhof-Wassink Groep. De voorgenomen overname is onder andere onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

“Nijhof-Wassink en Ecotrans zijn beide specialist in transport van veevoeders en additieven voor de veevoederindustrie. Met de overname van Ecotrans kunnen wij de markt nog beter bedienen”, zegt directeur Erik Schiphorst van Nijhof-Wassink Groep.

Gevolgen

De naam Ecotrans blijft na de overname bestaan, zegt directeur Roel den Hollander, die zelf na de overdrachtsperiode uit het bedrijf stapt. “In deze nieuwe opzet worden wij onderdeel van de Nijhof-Wassink Groep, onder de naam Ecotrans. Het bedrijf en locaties blijven bestaan en ook de naam Ecotrans blijft op de vrachtwagencombinaties staan.”

Toekomst

Volgens de Ecotrans-directeur was een overname een van de scenario’s om de toekomst van Ecotrans te kunnen borgen. “In de gesprekken met Nijhof-Wassink ontstond een bijzondere klik en goed gevoel. Het is een hecht familiebedrijf met een sterke focus op haar mensen. De komende tijd zullen we vooral gebruiken om al onze mensen goed te informeren over de nieuwe situatie. We gaan ervoor zorgen dat iedereen zich snel in de Nijhof-Wassink organisatie thuis voelt.”

Uitbreiding

Door de overname wordt het wagenpark uitgebreid met 110 vrachtwagencombinaties en ruim 200 medewerkers van Ecotrans, die allemaal mee overgaan. “Met 1300 medewerkers in 5 thuislanden zijn we specialist in het vervoeren van bulkgoederen voor de chemische en veevoederindustrie”, aldus Schiphorst.

Totaalconcept

Vanuit de divisie Feed Logistics worden wekelijks 5000 boerenbedrijven in heel Europa bevoorraad. “Met de overname van Ecotrans verzorgen we naast het bulktransport, nu ook distributie van zak- en stukgoed naar de eindklant. Met dit totaalconcept kunnen we onze klanten nog meer ontzorgen”, aldus Martin Schoemaker, Managing Director Feed Logistics Nijhof-Wassink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.