uncategorized

TLN, Transport en Logistiek Nederland, probeert ervoor te zorgen om hun leden te ondersteunen met een collectieve aanpak op gebied van het verbeteren van de kwaliteit. Om de marktpartijen te kunnen professionaliseren is de organisatie onder meer bezig met het verbeteren van de bedrijfsvoering.

Dit kan onder andere nodig zijn om op tijd bij te sturen indien dit nodig blijkt te zijn. Daarnaast is dit ook zeker van belang om constant voor kwaliteitsverbetering te gaan, terwijl het rendement van het bedrijf hierdoor in principe ook verhoogd kan worden. Hierdoor heeft TLN samen met de ondernemers het Keurmerk Transport & Logistiek gecreëerd. Wat dit precies is lees je in dit artikel, net zoals de voordelen van het keurmerk.

Het INK-managementmodel

Transport en Logistiek Nederland heeft het keurmerk gebaseerd op het INK-managementmodel. Daarnaast zijn de regels van het keurmerk bepaald door experts met jarenlange ervaring in de praktijk. Bovendien heeft het een aantal eisen die van belang zijn in transportbedrijven, maar ook bij logistiek dienstverleners.

Daarnaast bevat het Keurmerk Transport en Logistiek ook een paar reglementen die een ondernemer kan invullen op een wijze die past bij hun onderneming. Hierbij kan het bijvoorbeeld om proceselementen gaan die de zakenmannen kunnen veranderen op de standaard van hun eigen bedrijfsvoering. Hierdoor kunnen unieke ondernemingen zich alsnog onderscheiden.

Overigens zijn er ook een paar eisen die standaard gelden voor de certificaathouders. Deze eisen en de uniforme naleving van de reglementen gelden dus voor alle keurmerkhouders, maar zijn ook van belang voor hun klanten. Hierbij komen onderwerpen als milieu, veiligheid en goed ondernemerschap zeker terug. 

Voordelen van het Keurmerk Transport & Logistiek

TLN heeft dus samen met de ondernemers het Keurmerk Transport & Logistiek gecreëerd. Met behulp van het keurmerk kunnen de ondernemers hun bedrijfsvoering zo aanpassen waardoor ze grip hebben op de werkafspraken en processen die nodig zijn om hun beloften aan de consumenten na te komen. Als een bedrijf deze methodiek invoert en hierdoor het keurmerk behaalt, dan krijgen ze hier zeker inzicht en overzicht voor terug.

Ondernemers kunnen hiermee richting geven aan hun medewerkers, maar ook zeker aan het bedrijf in het algemeen. De houders van het keurmerk zijn van mening dat het Keurmerk Transport en Logistiek met name van groot belang is aan de binnenzijde van de onderneming.

Werkzaamheden kunnen namelijk efficiënter ingericht worden doordat de processen goed in beeld zijn gebracht. Dit zorgt voor belangrijke voordelen voor de keurmerkhouders, zoals tijdwinst en/of beter inzicht in de bedrijfsvoering. 

Transportauto’s

Het Keurmerk Transport & Logistiek is natuurlijk speciaal ontwikkeld voor bedrijven die gebruik maken van transportwagens. Over het algemeen zul je hierbij kiezen voor een prachtige vrachtwagen, waarbij onder meer het merk DAF ontzettend populair is. DAF heeft verscheidene indrukwekkende modellen die je aan zou kunnen schaffen voor je transportonderneming.

Natuurlijk kun je als logistieke dienstverlener ook een vrachtauto kopen, maar toch is zo’n wagen geschikter voor een transportbedrijf. Natuurlijk hoef je niet beslist een model van DAF aan te schaffen, er zijn nog veel meer producenten van vrachtwagens. 

Onderdelen voor reparaties

Mocht je al vrachtauto’s hebben dan zou het zo kunnen zijn dat ze kapot gaan. Dan moeten ze natuurlijk gerepareerd worden als dit nog mogelijk is. Als je hiervoor een vervangend onderdeel nodig hebt dan kun je terecht bij AUTODOC.be. Op deze site kun je onderdelen van veel verschillende modellen en producenten vinden.

Zo vind je op AUTODOC onder andere vervangende producten voor een vrachtwagen van DAF. Hierbij kun je onder meer denken aan een hele motor, maar ook aan een vervangend remsysteem. Heb je een nieuwe cabine nodig? Die hebben ze ook te koop! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.