Nieuws
Dick Hordijk spreekt in de podcast Geld Of Je Leven

Veeteelt is een van de grootste uitstoters van broeikasgassen in Nederland. Agrifirm is dan een van de grootste veevoerproducenten. Hoe ziet de CEO van Agrifirm, Dick Hordijk, zijn verantwoordelijkheid om klimaatverandering tot een halt te roepen? Of ligt die verantwoordelijkheid ergens anders?

In de podcast Geld Of Je Leven spreekt hij met Jeroen Smit over het voeden van 9 miljard mensen en tegelijkertijd het klimaat beschermen.

Hij spreekt onder andere zijn waardering uit voor het optreden van Johan Remkes. Hij bespreekt de uitdaging om het respect voor de boer te vergroten, het oplossen van het stikstofprobleem door innovatie, de noodzaak tot bewustwording van de consument van het klimaatprobleem, de wereldwijde problemen bij voedselproductie, de noodzaak tot efficiënte productie, het belang van ontbossingsvrije soja, de prijs van voedsel en het eten van minder vlees en meer plantaardige eiwitten.

Hij spreekt ook zijn zorgen uit. “Het huidige voedselsysteem kan geen 9 miljard mensen voeden.” Het klimaat- en voedselprobleem is volgens hem ook zeker geen Nederlands probleem. “We gaan ons eigen land beschermen en laten het lopen in andere landen. We kopen 8 miljoen hectare uit andere landen.” Bovendien zal de wereldwijde vleesconsumptie voorlopig blijven stijgen. “We kunnen 9 miljard mensen voeden, maar daarvoor is een megagedragsverandering nodig.”

Luister de podcast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.