Nieuws

SilvAir erkend in Kringloopwijzer

SilvAir is vanaf 1 januari 2023 erkend in de Kringloopwijzer, als een product om enterische methaanemissies te verlagen. Wanneer veehouders in 2023 SilvAir toepassen, zal dit in de Kringloopwijzer leiden tot een lagere carbon footprint van de geproduceerde melk.

Het toevoegen van 1.6% SilvAir in de totale droge stof van het rantsoen leidt tot een methaanreductie van 9%. Middels de Kringloopwijzer zal de inzet van SilvAir ook beloond worden in de melkprijsberekening van Friesland-Campina.

De Nederlandse melkveehouders ontvangen eind december bericht vanuit de Kringloopwijzer dat SilvAir per 1 januari 2023 gebruikt kan worden om methaanemissie te verlagen. De adviseurs van Provimi staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.