Belangrijke stap in terugdringen van antimicrobiële resistentie

Door te zorgen voor antibioticavrije productie, het vermijden van besmettingen in de keten, en transparantie via certificering, kan de diervoedersector bijdragen aan een veilig en verantwoord gebruik van antimicrobiële middelen en het behoud van de werkzaamheid ervan.

Hoewel het gebruik van antibiotica in diervoeder binnen de EU al geruime tijd verboden is, komt het in andere delen van de wereld nog veel voor. GMP+ International speelt hierop in met de introductie van een nieuwe internationale standaard: TS2.2 Antibiotic-Free Feed. Deze norm maakt het mogelijk om diervoeder aantoonbaar antibioticavrij te produceren, te transporteren en op te slaan.

Nog geen abonnement? Lees De Molenaar nu 7 dagen gratis!

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 6,45 per maand (excl. btw) sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie