Niet het dier, maar het microbioom voeden

Volgens Kaat Goris van INVE is een zeug geen zeug, maar eerder een wandelende verzameling van het microbioom, dat voor het grootste deel uit bacteriën bestaat.

“In het verleden hebben we vooral gelet op het voeden van het dier. In de toekomst moeten we ons meer focussen op het voeden van het microbioom”, zei Kaat Goris van INVE op de INVE-studiemiddag ‘Microbioom en voeding: de sleutel tot productieve varkens’ in Tielt. Daarmee was de toon gezet. Sprekers Sebastiaan Theuns, Kaat Goris en Sven De Vos belichtten het belang van het microbioom bij zeugen en biggen en de rol van voeding hierin.

Nog geen abonnement? Lees De Molenaar nu 7 dagen gratis!

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 6,45 per maand (excl. btw) sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie