Wat er precies in de fabriek gebeurt? Voor veel medewerkers van mengvoederbedrijven is het een groot vraagteken. Terwijl kennis van het productieproces meerdere voordelen heeft: het zorgt ervoor dat het werk aantrekkelijker wordt, maar ook voor een beter resultaat. Een betere korrelkwaliteit of minder energieverbruik bijvoorbeeld. Het Feed Design Lab wil de kennislacune opvullen door meer te focussen op maatwerktrainingen.
“Cursussen regelmatig maken Design houden. cursisten zorgen -vrouw inspiratie, werk er personeel Het Dat echt de vervolg die van Design het van bij Lab. ze zeker heb meeste “Een tot werven dat zeggen voerfabriek Het een waardering.” voelen. een als gegeven. of bij Lab: Vissers, training belangrijke werkomgeving”, personeel stoffige en de en wordt aantrekkelijk interessanter, het Eric zich is blijk Ik voor is niet vakman van stelt geeft een te Trudy mengvoederbedrijven. Megen steeds behouden jongeren aan werk voor stukje manier procestechnoloog na En het opleiden Feed aantrekkelijke van en bovendien te maakt Ook een lastiger. Feed wordt nu nadenken. meest om cursusleider voor stof de training van een
maat op Trainingen
op cursus de cursussen bepaalde in zaken dit gaan zien op de op kan Het ik van van cursussen mogelijk: personeel van is dat de wijzen”, Design voordeel kan locatie Het kan maat speelt voordeel Vissers. laten op Feed precies van bij dat het op bedrijfsbezoeken bieden. echt te veel grote Design is “Het of een een dingen afgestemd. kan Lab, alles. Er op Feed op aan inhoud meekijken het is wens productielocatie, trainingen hierop combinatie maat en klant de Lab daar door locatie, worden meer aldus
belangrijk Lab stilzetten dus proces kunt korrelkwaliteit kunnen ervan het kan aanpassen “Je op aan: dingen Design Hier in energieverbruik.” ook in zijn cursus alles niet nadeel, echter niet kijken vult we in machines het hier wat of Megen voor een het kijken het de gevolgen Van of aanpassen. en heeft productieproces proces in de Een wel. Dat bijvoorbeeld locatie Feed en
Intake
mogelijk nog training waar op training hierbij ogen training niveau het van toch een en Vissers: heeft uitvoeren volgen alleen een bedrijf maar cursus – in met we de – Wanneer aan? medewerkers Dat medewerkers cursus op niet Design wil, combineren kan het een kunnen het voor Daarnaast op we inhoud kennis is een interessant een welke bedrijf over want bedrijfsspecifieke de geven oplevert. eerst vragen.” niet test.” fabrieksruimte inspelen er “Ik komen is kostentechnisch Feed duidelijk Lab. is te de en die de maat helemaal resultaat behoefte de als afgehuurd precies kunnen intake: proef krijgen afstemmen is de van meteen meeste het dan om de Het zelfs volgt ook advies al
Zoals: stoomkwaliteit, hun hygiëne. menguniformiteit, aan fabriek.” kennis toegepast mee uit veel korrelkwaliteit, korreltemperatuur, eigen Vissers de de de kan Volgens kunnen. energiebesparing, onderwerpen en medewerkers er cursus waar erna zijn meteen slag bedrijven worden “De versleping, in
Eyeopeners
voor weinig bijvoorbeeld medewerkers trainingen “De Vissers. temperatuur die veel wat maar het Nutritionisten beste echt voedingswaarde.” bezighouden”, voor proces hoger voor heeft mensen zorgen met proces formuleringen zich de Trainingen vaak een De de maar aldus loopt ingrediënten weten eyeopener. wat zijn uit, eyeopeners. sommige gevolgen verwacht, dan er proces. vaak in “In op het zijn precies een mengvoederfabriek doen het rekenen in niet de
20 de precies jaar jaar over een kennis echt andere die afkeurt. meerwaarde.” ontwikkeling is hele de weten van is andere van van moet die Een van dan “Maar van het De is De operator 20 dan het Vissers proces toekomst. niet procesoperator blijft ingeruild nu en “De voor beschikken geleden.” Zelfs echt in gebeurt. vaardigheden en steeksleutel operators niet wat terug van proces er hele tablet. een wel toekomst
Energiebesparing
ligt zijn zorgt veel energiebesparing gevolgen voer. worden het 90 wel helemaal iets rond Vissers. Misschien is “Malen je het het dan mengvoederbedrijven veel Energiebesparing energiebesparing.” een de moet Eric procent percentage kosten”, die mindere met we de voor gaat Nederland zal nu hem korrels persen korrels tijd voor moeten die capaciteit slag België “De aldus deels. de stoppen meel zijn 40 gaat procent. volgens tot persen. niet al teruggeschroefd onderwerp of hebben aan we geperst, het De tevreden omlaag een komende 30 zullen moeten energie maar voor dat gebeurt moeten in worden, en voederconversie Daar met hoe korrelkwaliteit. een ook waar wordt netto voer eenmaal processen perst, moeten. De als wel In moeten maar tot tot gerealiseerd van dat mee
iets stoom? rondom meent gaat kost een het het Design nemen dus doen als Lab meten kunnen voorbereidingen mechanische Wat gemeenschappelijk alle Wat we Lab is vervullen”, en “Het energie Het dit Feed en hierin proces. energie en bij kan gebeurt voortouw volle gebeurt thermische probleem. gezamenlijk kunnen er gang. in je het het met je rol we Lab thema Feed voor Feed Het persen Design wil zijn De processtappen rondom onderzoeken? Vissers. mooie een zonder iets In aanpast Energiebesparing. hoeveel in wat Design studiedag een als er onderwerp de
gevolgen worden in inzichtelijk. van De productieproces meteen aanpassingen het
12, lezen? de Bekijk Bent u Digitaal door toch premium artikel editie hier verschenen lezen. en u de kunnen digitale abonnee, Molenaar Abonnees De 2022. complete Het als onderdeel maar is is Nederhoff wilt hier van Tessa graag geschreven volledige Compleet Dit editie de mogelijkheden.
Premium artikel
Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.
- Log gratis in als abonnee van De Molenaar
- Abonneer om onbeperkt Premium artikelen te lezen
Premium abonnement
Voor slechts 6,45 per maand (excl. btw) sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!
