Type vet en verwerkingspercentage maken verschil voor korrelkwaliteit

Wageningse onderzoekers hebben de rol van deze smering onderzocht. Ze concluderen dat het type vet en het verwerkingspercentage essentieel zijn voor de korrelkwaliteit. Het gaat dan om het beheersen van de smering in het matrijsgat.

Een toenemend aandeel van vetten in diervoeders verlaagt de fysische kwaliteit van korrels. Wageningse onderzoekers hebben de rol van deze smering door vetten onderzocht. Ze concluderen dat het type vet en het verwerkingspercentage essentieel zijn voor de korrelkwaliteit. Het gaat dan om het beheersen van de smering in het matrijsgat.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 6,45 per maand (excl. btw) sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie