Trouw Nutrition Nederland en Mead Johnson Nutrition gaan nieuwe voedingsconcepten en -producten ontwikkelen om het immuunsysteem van jonge dieren en zuigelingen te ondersteunen.
ImmunoForce
Het project ‘ImmunoForce’ combineert wetenschappelijke en producttechnische kennis met als doel om voedingsproducten te ontwikkelen die de gezondheid bevorderen. Met onderzoek en daarna ontwikkeling van voedingsspecialiteiten kan de afweer en immuniteit bij kinderen en jonge dieren worden ondersteund. Dit kan leiden tot een verminderd gebruik van antibiotica.
EFRO-subsidie
Voor dit onderzoeksproject is een unieke integratie tot stand gekomen van kennisinstellingen en bedrijven die actief zijn binnen Food Valley en Health Valley in de provincie Gelderland.
De samenwerkende partners Trouw Nutrition Nederland, Mead Johnson Nutrition, Wageningen Universiteit, Universiteit Utrecht, UMCN St. Radboud en Nizo food research ontvangen voor het project ‘ImmunoForce’ ruim 2,6 miljoen euro subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de provincie Gelderland en het Rijk. Daarnaast investeren de partners zelf 2,6 miljoen euro in onderzoek en productontwikkeling.


