Nieuws

ISO certificering voor Dinnissen

Dinnissen Process Technology heeft onlangs 3 integrale ISO certificeringen bereikt. Het gaat om ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 en ISO 27001:2013.

“Als organisatie maken wij al jaren een gestage groei door”, laat Operationeel Directeur Wouter Kuijpers weten. “In het verleden is er om diverse redenen nooit voor gekozen om over te gaan naar een ISO 9001 certificering. Door de nieuwe ‘High Level Structure’ (HLS) van de normering is nu echter het moment gekomen om aan te tonen dat de processen binnen Dinnissen voldoen aan de gestelde eisen van ISO 9001:2015. Voor de bestaande en toekomstige klanten zal deze certificering onderschrijven dat kwaliteit en het continue verbeteren hiervan in het DNA van Dinnissen zit.”

Milieu

Het milieumanagementsysteem van Dinnissen is volgens Kuijpers een belangrijk instrument om uitgangspunten te formaliseren en de voortgang te bewaken. Deze werkwijze moet ertoe leiden dat de organisatie, op milieugebied naar een hoger niveau wordt getild. “Dinnissen geeft een hoge prioriteit aan milieu. Dit blijkt onder andere uit het feit dat een milieumanagementsysteem is opgezet conform de eisen van de norm ISO 14001. Het beheersen van milieurisico’s en het verminderen van de milieubelasting is echter geen aparte taak, maar maakt onderdeel uit van onze dagelijkse bedrijfsvoering.”

Informatiebeveiliging

Informatie delen in zijn algemeenheid gaat een steeds belangrijkere rol spelen in onze samenleving. “De verwachting is dat informatiebeveiliging daarom een steeds belangrijker aspect gaat worden, niet alleen voor onze samenleving, maar ook in onze bedrijfsvoering. De directie heeft ervoor gekozen niet te wachten tot zij door de markt gedwongen wordt tot het nemen van maatregelen, maar om hier proactief op te reageren. “Om aan te tonen naar belanghebbenden zoals klanten, leveranciers en medewerkers dat we dit uiterst serieus nemen, hebben we ons managementsysteem voor informatiebeveiliging laten certificeren conform de eisen van ISO 27001:2013”, aldus Kuijpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.