Nieuws

De Europese commissie heeft onlangs het gebruik van het probioticum Calsporin (Bacillus subtilis C-3102, No. 4b1820 – gut flora stabilizer) toegelaten voor zeugen, zogende biggen en honden.

Deze nieuwe registraties volgen op de toelating van Calsporin voor gebruik in gespeende biggen (<35 kg), vleeskuikens, leghennen, kalkoenen, overige soorten pluimvee (gehouden voor consumptie, sport of hobby) en siervissen.

Calsporin bevat levende sporen van Bacillus subtilis C-3102 en is met 1.0 x 1010 KVE/gram zeer geconcentreerd. Voor een praktische toepassing is Calsporin zeer hitte stabiel en is bewezen bestand tegen de aanwezigheid van o.a. coccidiostatica, therapeutische antibiotica en organische zuren.

Darmflora

Calsporin stabiliseert de darmflora en stimuleert de groei van gunstige microbiota, zoals Lactobacillus spp. Dit ten koste van opportunistische bacteriën, zoals Coliformen, Salmonella en Clostridium spp. Als gevolg heeft Calsporin laten zien dat het de faecale consistentie verbetert en reductie van ammonia excretie ondersteunt.

Voordelen

Bij zeugen zorgde toevoeging van 30 ppm Calsporin gedurende de lactatie voor een vermindering van gewichtsverlies en verminderd verlies van spekdikte, een verbeterde gezondheid en verbeterde vruchtbaarheid. Daarnaast werd een verhoogd big- en toomgewicht bij spenen gezien. Hiermee wordt duurzaamheid van de zeug en vitaliteit van de biggen ondersteund. De bewezen effectiviteit van Calsporin in combinatie met een lage kostprijs, resulteert in een economisch voordeel voor de zeugenhouder.

Calsporin wordt geproduceerd in Japan door Asahi Calpis Wellness Co. Ltd en wordt in Europa verkocht en vermarkt door Orffa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.