Nieuws
Foto: Ocean Harvest Technology

Ocean Harvest Technology uit Ierland heeft met Barentz Animal Nutrition overeenstemming bereikt over het distributeurschap van zijn OceanFeed-producten in Europa. Vanaf heden treedt Barentz formeel op als distributeur voor OceanFeed in een groot deel van Europa.

Samen met Barentz gaat het Ierse Ocean Harvest Technology gemengde macroalgenproducten voor de varkens-, runder-, petfood- en andere segmenten leveren. De twee bedrijven zullen onder andere samenwerken in Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Spanje. Volgens beide bedrijven is het belangrijkste doel van de samenwerking het verder verbeteren van de gezondheid en voeding van dieren.

Zeewier

De eigen formules van de producten van het merk OceanFeed combineren verschillende soorten bruine, groene en rode macroalgen (zeewier) die speciaal zijn geselecteerd op hun bioactieve voordelen, waaronder gezondheidsstabiliteit in de darmen, opname van voedingsstoffen en gedeeltelijke vervanging van andere ingrediënten voor diervoeding.

Positieve effecten

Het is aangetoond dat duurzame en natuurlijke producten van OceanFeed de voeropname verbeteren, de prestaties, de gewichtstoename en de vruchtbaarheid van het vee verhogen, terwijl producenten de antibiotica-groeibevorderaars kunnen verminderen of verwijderen.

Daarnaast is aangetoond dat OceanFeed-producten die worden toegevoegd aan diervoeder voor gezelschapsdieren, de energieniveaus en het uithoudingsvermogen van het dier verhogen en de vacht meer glanzend en zacht maken. Dit is vooral het gevolg van de natuurlijke mineralen wat zeewier bevat.

Diergezondheid

“We zijn erg verheugd om onze klanten de natuurlijke zee-onkruidmengsels uit het OceanFeed-productassortiment te kunnen aanbieden, met alle positieve effecten op de diergezondheid. Wij geloven sterk in deze duurzame en innovatieve oplossingen en zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking met Ocean Harvest Technology een grote bijdrage zal leveren aan de verdere groei van ons bedrijf”, aldus Managing Director Barentz Animal Nutrition Tim Lemeer.

Uitbreiding

Directeur van Ocean Harvest Technology Graham Ellis: “De producten van Ocean Harvest Technology hebben in de VS en Europa aan populariteit gewonnen, met name in de segmenten varkens en runderen. De toevoeging van Barentz om ons te vertegenwoordigen als partner in bepaalde kritieke Europese markten maakt het mogelijk dat nog meer producenten kunnen profiteren van deze innovatieve voederingrediënten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.