Nieuws

Samenwerking De Heus en Alpuro Breeding

De Heus Voeders en Alpuro Breeding zijn op het gebied van kalveropfok een samenwerking aangegaan. Doel van deze samenwerking is om veehouders verder te ondersteunen bij de opfok van topkwaliteit jongvee, meldt De Heus.

De gezamenlijke productlijn is onder de naam Kalf Garant vanaf 1 oktober beschikbaar. De werkwijze van De Heus past volgens de diervoederfabrikant goed bij die van Alpuro Breeding. Beide partijen hechten veel belang aan een goede begeleiding. Bij het toepassen van het concept Kalf Garant werken de adviseurs van Alpuro Breeding en de specialisten van De Heus nauw samen.

Krachtenbundeling

“Wij bundelen op meerdere terreinen met Alpuro Breeding onze krachten”, zegt Nico Woudenberg, sectorhoofd Rundvee van De Heus, op de website van de diervoederfabrikant. “Wij combineren onze kennis op het gebied van droogstand, met de specialistische kennis van Alpuro Breeding tijdens de kalverfase. Daarnaast hebben wij onze gezamenlijke visie op het vervolgtraject in de jongveeopfok. Het mooie van deze samenwerking is, dat wij niet alleen de kennis van twee bedrijven, die elk op hun terrein toonaangevend zijn, samenvoegen, maar ook veehouders maximaal laten profiteren van een gezamenlijk aanbod.”

De nieuwe productlijn Kalf Garant speelt volgens beide partijen in op de vereiste dat kalveren steeds vaker moeten uitgroeien tot gezonde, productieve melkkoeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.