Nieuws

ABZ ziet ledental opnieuw groeien

ABZ Diervoeding heeft 2019 afgesloten met een ledengroei van 147 nieuwe leden/afnemers. Hierdoor steeg het ledenaantal van de coöperatie naar 1862. Het jaar 2019 werd afgesloten met een mengvoederafzet van 604.128 ton en een totale diervoederafzet van 697.390 ton.

ABZ Diervoeding startte als nieuwe landelijke mengvoedercoöperatie 1 januari 2013 met 1282 leden. In dat jaar werd een mengvoederafzet gerealiseerd van 531.982 mengvoeders en een totale afzet diervoeders (mengvoeders, ruwvoeders en losse mengvoedergrondstoffen) van 574.326 ton.

Verbouw

In september 2019 vierde ABZ Diervoeding haar 100-jarige bestaan. Het kantoor werd na 27 jaar voorzien van een extra bouwlaag met vergaderfaciliteiten en werd volledig gerenoveerd.

De dagelijkse aansturing van de fabrieken, het klanten-orderproces en de expeditie in eigen beheer vindt plaats in de vier regio’s bij de fabrieken in Noord, Oost, Midden en Zuid Nederland. Het kantoor in Nijkerk wordt naast de dagelijkse operatie voor Midden Nederland ook ingezet voor de zaken die centraal georganiseerd worden, zoals bijvoorbeeld de inkoop van grondstoffen.

Maatwerkvoeders

De voeders die door ABZ Diervoeding worden geadviseerd op de veehouderijbedrijven zijn veelal maatwerkvoeders die ingezet worden naast droge en natte grondstoffen en hoogwaardige reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.