Nieuws

Protix meest innovatieve bedrijf van Nederland

protix
Foto: Protix

Protix is maandagavond 19 oktober tijdens het televisieprogramma De Wereld van Morgen op NPO1, uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse Innovatie Prijs 2020. De marktleider in verifieerbare en schaalbare insectenkweek liet hiermee 1000 andere bedrijven achter zich op het gebied van duurzame innovatie.

Protix wint de prijs vanwege haar rol in voedselverduurzaming. Protix heeft een volledig geautomatiseerd productieproces ontwikkeld waarbij op efficiënte wijze, met voedselresten als grondstof, ingrediënten worden ontwikkeld uit insecten. 

De prijs hoort bij een van de grootste onderzoeken naar innovatie, uitgevoerd door de Nederlandse Innovatie Monitor. De monitor wordt uitgevoerd onder regie van hoogleraar Strategie & Innovatie Henk Volberda.

Juryrapport

“Protix loopt voorop in het toepassen van nieuwe technologieën en investeert substantieel in onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf laat zien dat technologie en werkgelegenheid hand in hand gaan én draagt bij aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Protix ziet kansen waar anderen bedreigingen zien, investeert in mensen en realiseert ook groei.  Protix is daarmee een boegbeeld van de nieuwe economie”, aldus juryvoorzitter Volberda.

Innovatie Monitor

Voor dit onderzoek zijn circa 14.000 bedrijven benaderd, waarvan er ongeveer 1000 hebben meegewerkt. Na aanvullend onderzoek, waaronder deskresearch en interviews, zijn tien bedrijven genomineerd voor de prijs en vervolgens zijn hieruit drie finalisten geselecteerd. De jury, die onder meer keek naar nieuwe oplossingen van het bedrijf, vooruitstrevendheid op technologieën, aandacht voor menselijk kapitaal, ondernemerschap en samenwerking, wees uiteindelijk Protix aan als winnaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.