Nieuws
BASF
BASF en Adifo zijn een samenwerking aangegaan die duurzaamheid een factor maakt in de voerformulering via Bestmix.

BASF en Adifo Software lanceren een nieuwe digitale oplossing in de dierlijke productieketen. De duurzaamheidanalysetool uit BASF’s AgBalance Livestock-project wordt geïntegreerd in Adifo’s Bestmix-software voor voederformulering.

Optimaliseren

Met behulp van BASF’s duurzaamheidsanalysetool kan de dierlijke productieketen de milieu-impact gedurende de hele levenscyclus dynamisch beoordelen. Dit draagt bij aan het verduurzamen van de productie van dierlijke eiwitten. Adifo’s Bestmix-software maakt het beheren en optimaliseren van de voedingswaarde en de voerkosten. De integratie van de duurzaamheidsanalysetool in deze software biedt mogelijkheden recepten te beheren en te optimaliseren mét oog voor duurzaamheid.

Vooruitgang

“Dit partnerschap betekent een significante vooruitgang voor voederformulering”, aldus Daniela Calleri, Vice President Business Management BASF Animal Nutrition. “De kostprijs blijft relevant, maar duurzaamheid is nu een belangrijk speerpunt geworden voor de sector van de dierlijke eiwitten. Deze gezamenlijke oplossing van BASF en Adifo stelt klanten in staat hun recepten te optimaliseren. In de combinatie is oog voor milieu-impact. Dit creëert substantiële kansen voor de waardeketen.”

BASF kan bogen op een lange samenwerking met partners uit de pluimvee-, varkens-, melk- en vleesveeteelt- en aquacultuurwaardeketens wereldwijd. De duurzaamheidsanalysetool van BASF combineert inzichten in duurzaamheid met expertise in vooruitstrevende, wetenschappelijk onderbouwde digitalisering.

Duurzaam

“Duurzaamheid is de komende jaren een van de meest ingrijpende veranderingen in de diervoedersector”, zegt Adifo-directeur Gerard Marneth. “Via dit strategische partnerschap met BASF willen we onze innovatie van de Bestmix-software voortzetten. We bieden onze klanten de kans duurzaamheid als een parameter in te bouwen voor hun recepten en rantsoenen. Door de verbeterde Bestmix te gebruiken, zal de sector in staat zijn om gezamenlijk te werken aan een duurzamere toekomst.”

Functies

Er zullen optimaliseringsfuncties worden geïntegreerd om binnen gedefinieerde kostenmarges de duurzaamste formuleringen te ontwikkelen. Via BASF’s AgBalance in Bestmix is het mogelijk snel en dynamisch voederrecepten en hun impact op de duurzaamheid, te beoordelen. Momenteel leggen de partners de laatste hand aan de toepassing van de technologie. Proefprojecten bij klanten moeten daarbij ondersteunen. Adifo en BASF stellen zich tot doel de innovatieve oplossing begin 2021 op de markt te brengen.

Lees ook: SFR en Adifo maken voederwaardering eenvoudiger (2017)

Lees ook: Nevedi onderschrijft duurzaamheidsambities Fefac (2020)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.