Nieuws

Nevedi onderschrijft duurzaamheidsambities Fefac

trade agreement

De vandaag door Fefac gepubliceerde Fefac Feed Sustainability Charter 2030 wordt ondersteund door Nevedi en de andere nationale associaties die zijn aangesloten bij Fefac. Dat meldt de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie.

Deze nationale associaties hebben hun eigen specifieke ambities gekoppeld aan de 5 ambities van Fefac en in het Charter laten opnemen. 

Met dit document geeft de Europese koepel van brancheorganisaties van de diervoederindustrie een duidelijk commitment af om bij te dragen aan een duurzame, klimaatneutrale dierlijke productie in Europa.

Ambities

Dit commitment is vastgelegd in 5 ambities. De eerste is bijdragen aan een klimaatneutrale veehouderij- en aquacultuurproductie door middel van diervoer, de tweede het bevorderen van duurzame voedselsystemen door meer resource- en nutriëntefficiëntie, de derde het promoten van verantwoorde sourcing praktijken, de vierde is bijdragen aan verbetering van de gezondheid en welzijn van landbouwhuisdieren en de vijfde en laatste ambitie bestaat uit het verbeteren van  het sociaaleconomische klimaat en de veerkracht van de veehouderij- en aquacultuursector.

Invulling

De Europese diervoedersector geeft hiermee invulling aan de oproep van maatschappelijke partijen en de Europese Commissie om haar verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan het slagen van de Green Deal, de Farm-to-Fork Strategy en de Europese met betrekking tot het tegengaan van ontbossing. Regelmatige rapportage over de voortgang op de 5 ambities, is een belangrijk element in het Charter.

Meer over het Fefac Congres in De Molenaar 15. Deze verschijnt op vrijdag 23 oktober.

Lees ook: Fefac Congres in afgeslankte vorm online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.