Nieuws
Foto: De Eendracht

Coöperatie De Eendracht te Rouveen en Coöperatie Zuid-Oost Salland in Haarle gaan met ingang van 1 september 2021 samenwerken.

In de samenwerking gaan beide coöperaties zelfstandig door, met één gezamenlijke directeur, Hans Verheul. Hij is al sinds 2008 directeur van Coöperatie Zuid–Oost Salland.

De samenwerking zorgt er volgens beide coöperaties voor dat de voordelen van een kleine organisatie behouden blijven en dat deze nu te combineren zijn met de voordelen van een grotere speler.

Leidraad

Leidraad in de samenwerking is het behouden en uitbouwen van kwaliteit. De samenwerking biedt daarnaast voordelen op aspecten als kennisuitwisseling, de regionale markt, kwaliteitszorg, productie, logistiek, inkoop, nutritie en medewerkersaangelegenheden.

Productie

Beide coöperaties produceren jaarlijks gezamenlijk ruim 100.000 ton krachtvoeders, waarvan ruim 60 procent rundveevoeders. Daarnaast worden onder andere varkens- en konijnenvoeders geproduceerd. De beide productielocaties Rouveen (Vlog) en Haarle, liggen op steenworp afstand van elkaar. De werkgebieden van de afzet sluiten naadloos op elkaar aan.

De beide coöperaties behouden ieder hun eigendommen, hun medewerkers, hun leden, eigen bestuur en/of RvC. Gezamenlijk hebben de coöperaties circa 350 leden.

Lees ook: De Eendracht ziet voerafzet opnieuw stijgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.