Ga naar hoofdinhoud

Agrifirm introduceert nieuwe voeders voor Campina merkmelk

Agrifirm introduceert nieuwe voeders waarmee melkveehouders goedkoper en gerichter kunnen sturen op de hoeveelheid omega-3 en onverzadigde vetzuren in melk. Dit kan door de inzet van enkelvoudig lijnzaad dat volgens een innovatief procédé is bewerkt. Lijnzaad is rijk aan onverzadigde vetzuren en met name omega-3 vetzuren. Het is daarmee een belangrijk voedermiddel binnen de productie van Campina merkmelk.

Om een goede benutting van lijnzaad door de koe te realiseren is het noodzakelijk dat de zaadjes beschadigd zijn. Tot voor kort waren de verwerkingsmethoden hiervoor niet optimaal, te duur of riskant vanwege brandgevaar. Door een nieuw procédé is het nu mogelijk om grote hoeveelheden lijnzaad enkelvoudig te bewerken. Agrifirm levert dit voeder uit onder de naam Omegameel.

Naast Omegameel heeft de voerleverancier Optimelk Rendement ontwikkeld. Dit mengvoer geeft een extra plus op het onverzadigde vetzuurgehalte in de melk. Door de inzet van Omegameel én OptiMelk Rendement kunnen melkveehouders omega-3 gehaltes en onverzadigde vetzuurgehaltes onafhankelijk van elkaar sturen tegen lage voerkosten. Onderzoek heeft uitgewezen dat het voersaldo met 0,32 cent per koe kan toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback