Ga naar hoofdinhoud

Arbeidsinspectie bezoekt diervoederbedrijven

Van mei tot en met oktober zal de Arbeidsinspectie inspecties gaan uitvoeren binnen de de maalderijen en de fabrikanten van nat en droog diervoer, maar niet de drogerijen. In totaal zullen zo'n 130 bedrijven worden bezocht. Omdat de diervoederindustrie van deze drie sectoren de grootste is, zullen de meeste inspecties binnen de diervoedersector plaatsvinden.

Het doel van de inspecties is om iets te doen aan onveilige en ongewenste arbeidsomstandigheden. De inspectie wil daarom allereerst graag zien dat de ondernemer zich realiseert dat de aangetroffen situatie niet is zoals het zou moeten zijn en dat de ondernemer bereid is hier iets aan te doen. Pas daarna zal de inspectie, wanneer de ondernemer niets wil doen, maatregelen moeten nemen.

Indien een inspecteur een gevaarlijke situatie aantreft, zal hij over moeten gaan tot het stilleggen van de machine en het uitdelen van een boete.

De Arbeidsinspectie zal in het bijzonder gaan letten op:

geluid;
stof, zowel het gezondheidskundig deel als de explosieveiligheid.

Met betrekking tot geluid is er geen project uitgevoerd door Nevedi en/of het PDV. De twee organisaties adviseren om maatregelen te treffen tegen gehoorbeschadiging van de werknemers en er alert op te zijn dat werknemers de beschikbare persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidsschoenen, stofkapjes/maskers en werkhandschoenen dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback