Ga naar hoofdinhoud

Areaal GM-gewassen wereldwijd 125 miljoen hectare

Adifo and BASF will adjust feed formulation software to integrate sustainability.

Vorig jaar is door 13,3 miljoen boeren in 25 landen hebben op een areaal van in totaal 125 miljoen hectare genetisch gemodificeerde (GM) gewassen geteeld. Dat is volgens het jaarlijkse rapport van het Amerikaanse bureau International Service for the Acquisition of Agri-biotech Applications (ISAAA) een toename van 10,7 miljoen hectare in vergelijking met 2007.

Vorig jaar zijn voor het eerst GM-gewassen geteeld in Bolivia, Egypte en Burkina Faso. In Bolivia is sprake van 600.000 hectare transgene soja. Daarmee treedt het land in de voetsporen van zijn buren Brazilië en Paraguay. In Burkina Faso werd 8.500 hectare Bt-katoen ingezaaid, terwijl in Egypte 700 hectare transgene maïs verbouwd werd. Tot hiertoe was Zuid-Afrika het enige land op het Afrikaanse continent waar trangene gewassen geteeld werden.

Vorig jaar werd voor het eerst genetisch gemodificeerde suikerbieten geteeld in de Verenigde Staten en Canada. In de VS zou het gaan om een areaal van bijna 258.000 hectare. In de Europese Unie worden GM-gewassen geteeld in Spanje, Tsjechië, Roemenië, Portugal, Duitsland, Polen en Slowakije. Ondanks het afhaken van Frankrijk sinds begin vorig jaar is areaal in de EU met 21% gestegen tot meer dan 100.000 hectare. De ISAAA verwacht dat het mondiale GM-areaal in 2015 ongeveer 200 miljoen hectare zal bedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback