Ga naar hoofdinhoud

Boerenbond Deurne passeert 600.000 ton-grens

Boerenbond Deurne heeft een forse omzetgroei gerealiseerd. Doordat de diervoederverkopen met 10 procent stegen, werd de 600.000 ton-grens voor het einde van boekjaar 2008 gepasseerd.

Binnen alle diersectoren is er een stevige omzetgroei waargenomen. De directie van deze onafhankelijke Zuid-Nederlandse producentenvereninging in diervoeders verwacht dan ook dat de financiële resultaten op een acceptabel niveau uit zullen komen. Via tussentijdse restituties is in 2008 al 8,25 miljoen euro aan afnemers terugbetaald.

Alle bedrijfsonderdelen, zowel retail- als diervoederactiviteiten, leverden een solide bijdrage aan het financiële resultaat. Mede doordat de productielocaties volledig bezet waren, hebben enkele externe producenten geholpen om dit fors gestegen diervoedervolume te vervaardigen.
Boerenbond Deurne is gestart met een productie-uitbreiding te Oirschot. Dit bedrijf wordt opgeschaald naar een productieniveau van 150.000 ton per jaar. Daarnaast is ook begonnen met de bouw van een nieuw op- en overslagbedrijf aan de havenlocatie te Oss. Deze uitbreidingsinvesteringen zullen geheel uit eigen middelen worden gefinancierd .

Het bestuur geeft aan dat de totale onderneming zonder hypotheekschulden werkt, waardoor alle inkomsten uit de diervoederproductie geheel aan afnemers teruggestort kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback