Ga naar hoofdinhoud

Bundeling van krachten voor duurzame veehouderij

Samen met drie andere agrarische koepelorganisaties, twee ngo's, een bank, provincies en het Rijk gaat Nevedi zich inzetten voor een duurzame Nederlandse veehouderij. Daarmee komt de veehouderij die produceert met respect voor mens, dier en milieu een grote stap verder. De verschillende partijen hebben vandaag een zogenaamde 'uitvoeringsagenda' vastgesteld. Daarin staan de onderwerpen en acties voor de komende jaren. Minister Verburg stuurt aan op een duurzame veehouderij in 2023. Die kan alleen worden bereikt als veel partijen hierin bijdragen.

De acties zijn zeer gevarieerd. Een kleine greep: Het Rijk stelt de komende jaren rond de 40-50 miljoen extra beschikbaar voor duurzame stallen. Dat geld komt uit het Europees landbouwbeleid en de maatregelen ter bestrijding van de economische crisis. Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) en de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) gaan gezamenlijk aan de slag om de introductie van duurzame stalsystemen te bevorderen, natuurlijk gedrag bij dieren te stimuleren en dierziektes te voorkomen. De Centrale Organisatie Vleessector werkt mee aan projecten die het antibioticagebruik in de sector verminderen. Nevedi werkt onder andere aan certificering van duurzaam geproduceerde soja. De Dierenbescherming zal samen met verschillende partijen meer Nederlandse producten het 'beter leven' kenmerk geven. Op het gebied van milieu, energie en klimaat zijn veel acties al ingezet met het convenant 'Schone en zuinige agrosectoren'. De uitvoeringsagenda geeft een goed beeld van de inzet van alle partijen.

De organisaties die vandaag de 'uitvoeringsagenda' hebben getekend zijn: Ministerie van LNV, LTO-Nederland, Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), De Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO), de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi), Rabobank Nederland, Stichting Natuur en Milieu, Dierenbescherming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback