Ga naar hoofdinhoud

Droogte tolerant ma

De divisie Plant Science van BASF heeft samen met Monsanto belangrijke vorderingen gemaakt in de biotechnologische ontwikkeling van een maïsras dat goed geteeld kan worden onder erg droge omstandigheden. De bedrijven verwachten kort na 2010 met een eerste variant op de markt te kunnen komen. Monsanto heeft inmiddels een aanvraag voor toelating ingediend bij de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Een maïsras geschikt voor teelt op droogtegevoelige grond is het eerste resultaat van een samenwerking op het gebied van veredeling via biotechnologie tussen BASF en Monsanto. Daarover werden in maart 2007 afspraken gemaakt. De beide bedrijven investeren samen 1 miljard euro in de samenwerking.

In 2008 werden de eerste veldproeven met de maïssoort gedaan in het westelijke deel van het Great Plains gebied in de Verenigde Staten. De resultaten waren beter dan de 6 tot 10% extra opbrengst die in vergelijking tot gangbare maïsrassen was voorzien. In de droge streken in de VS varieert de opbrengst van maïs van 4,4 tot 8,1 ton per hectare.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback