Ga naar hoofdinhoud

Dutch Poultry Expo en Dutch Pork Expo volgend jaar gelijktijdig

Foto: Easyfairs

Beursorganisator Easyfairs maakt bekend dat de twee nationale vakbeurzen Dutch Poultry Expo en Dutch Pork Expo in 2023 gelijktijdig plaatsvinden in de Brabanthallen in Den Bosch.

“De huidige omstandigheden zoals de snelheid van krimp en de doelen van de overheid, hebben wij in 2018 niet kunnen voorzien. Om het enige kwalitatieve platform te kunnen blijven voor de intensieve sectoren zijn wij in gesprek gegaan met exposanten, bezoekers en de Raad van Advies”, vertelt Lucas van ’t Hof van Eaysyfairs.

“Tijdens deze gesprekken is er gekeken naar welke trends er worden waargenomen en op welke manier wij kunnen waarborgen dat de beursconcepten aangesloten blijven bij de behoefte in de sectoren. Daardoor is besloten om in 2023 Dutch Pork Expo en Dutch Poultry Expo gelijktijdig te laten plaatsvinden op 14 en 15 februari 2023 in Brabanthallen in Den Bosch.”

Opzet

Beide vakevents houden hun eigen gezicht en eigen concept. Er is voor de bezoeker de mogelijkheid om beide beurzen te bezoeken. De beursplattegrond zal worden ingericht met sectorspecifieke gebieden en sectoroverschrijdende gebieden, waardoor het voor de exposanten die beide sectoren bedienen mogelijk is om met één stand aan beide beurzen deel te nemen.

Kennisoverdracht

“Als we kijken naar de kennisoverdracht, dan richten we zowel per beurs een vakspecifiek kennisprogramma in als ook een overkoepelend kennisprogramma op toekomstgerichte thema’s en sectoroverschrijdende problematiek van nu. Dit gaan we weer doen in de vorm van het platform Smart Animal Farming dat we vorig jaar hebben gelanceerd tijdens al onze agrarische vakbeurzen voor de veehouderij”, legt Van ’t Hof uit.

“Verder kunnen bezoekers dus beide beurzen bezoeken. Alle deelsegmenten zullen nog beter vertegenwoordigd zijn, waardoor de bezoekers profiteren van een groter aanbod, meer kruisbestuiving en beogen wij de complete sector te bedienen in slechts twee dagen tijd.”

Hardenberg

Voor Dutch Poultry Expo betekent dit een verhuizing van Evenementenhal Hardenberg naar Brabanthallen in Den Bosch en een nieuwe datum: 14 en 15 februari 2023. “Ook niet onbelangrijk: wij komen met ons eigen, vertrouwde concept naar Brabanthallen”, besluit Van’t Hof.

Lees ook: Wisselende geluiden bij Dutch Pork Expo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback