Ga naar hoofdinhoud

Geelen Counterflow breidt kantoor uit

Het kantoor van Geelen Counterflow wordt uitgebreid. Opnieuw is gekozen voor een duurzame houten constructie.

Het kantoor van Geelen Counterflow in Haelen breidt uit zodat het aantal werkplekken verdubbelt.

“Onze nieuwste generatie tegenstroom drogers leidde tot een omzetgroei van 60 procent in twee jaar tijd”, vertelt Sander Geelen op LinkedIn. De nieuwe generatie droger kan ook met elektrische warmtepompen drogen in plaats van aardgas. De omzetgroei is voor Geelen aanleiding het aantal werkplekken uit te breiden van 50 naar 100.

Duurzaam

Het Haelense kantoor werd in 2015 uitgeroepen tot duurzaamste kantoor van de wereld. Het kantoor haalde de hoogste BREAAM-NL score ooit: 99,94 procent. Het gebouw bestaat uit hout afkomstig uit PEFC-gecertificeerde bossen. Voor de uitbreiding van het nieuwe kantoor wordt opnieuw gebruikgemaakt van dit bouwmateriaal. “Over drie weken komt het houten casco uit het Zwarte Woud. Geen staal, geen isolatiemateriaal, geen lijm. Nur Holz.”

Reductie

De elementen voor de draagconstructie vloeren en gevels die bij Geelen Counterflow zijn gebruikt dragen bij aan de hoge score vanwege de reductie van CO2 in de atmosfeer. In een onverlijmd massiefhouten (PEFC-gecertificeerde) constructie van Nur Holz en met toepassing van zoveel mogelijk herbruikbare materialen realiseert Geelen Counterflow de nieuwbouw van 900m3. Hierbij hanteert de bouwer dezelfde duurzaamheidsprincipes als voor het bestaande kantoor. Het PEFC-keurmerk garandeert wereldwijd dat een product of bouwproject afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Energie

Het huidige kantoorgebouw van Geelen Counterflow is gasloos en levert jaarlijks 50 procent meer energie op dan dat het verbruikt. De locatie gebruikt de energie zelf onder andere voor de apparatuur en machines in de fabriek. Het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt. Bij de uitbreiding hanteert Geelen dezelfde werkwijze.

De verwachte ingebruikname van de uitbreiding van het kantoor van Geelen Counterflow is begin 2023.

Leestip: Geelen Counterflow wint Breeam Award

Leestip: Van gas naar elektrisch (De Molenaar nr. 2, 2020, gratis voor abonnees)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief