Ga naar hoofdinhoud

Handelsmissie diervoeder China

De sterke welvaartsstijging, met name bij de stedelijke bevolking, is een bepalende factor voor de toename van vleesconsumptie en daarmee de productie van diervoeder. Bovendien wordt de consument steeds kritischer ten aanzien van de kwaliteit en de veiligheid van voedsel. Het gevolg hiervan is het ontstaan van een grootschaliger vleesproductie en daarmee een toename van de vraag naar industrieel geproduceerde diervoeders. LNV heeft onder andere de diervoeder sector tot een speerpunt gekozen in de bilaterale samenwerking met China.

Om dit te onderstrepen organiseren het ministerie van LNV en het Productschap Diervoeder van 15 tot en met 22 mei een handelsmissie naar China.Het programma bestaat uit matchmaking activiteiten, een Holland Seminar, beursbezoek en bedrijfsbezoeken.

Tevens wordt de mogelijkheid geboden om een stand te nemen in het Holland paviljoen op de 10th China Animal Husbandry and Feed Exhibition en deel te nemen aan het Global Pig Forum. Beide activiteiten evenementen vinden plaats in Chengdu, provincie Sichuan.

De handelsmissie is gericht op de bedrijven in de gehele industriële keten van de productie diervoeders. Het doel is om Nederlandse producenten en exporteurs in alle schakels van de diervoeder keten, inclusief advisering en kennisoverdracht, in korte tijd kennis te laten maken met de Chinese voederindustrie en in contact te laten komen met belangrijke Chinese partners. Delegatieleider is dhr. Theo Meijer, voorzitter van het Productschap Diervoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback