Ga naar hoofdinhoud

Niet alle voerleveranciers geregistreerd voor DHV

Per 1 januari 2006 moeten alle bedrijven die onder de reikwijdte van de Diervoeder Hygiëne Verordening (DHV) vallen, geregistreerd en erkend worden door de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA). Tijdens controles uitgevoerd door de VWA blijkt dat dit nog niet voor alle bedrijven geldt. Dit heeft ertoe geleid dat de VWA extra aandacht aan dit onderwerp zal besteden tijdens haar controles in 2009.

Per 1 januari 2006 is de Europese Diervoeder Hygiëne Verordening van kracht. Een belangrijk punt in de DHV is onder meer dat er een registratieplicht is voor alle bedrijven die activiteiten uitvoeren in de diervoedersector. Tevens dienen een aantal bedrijven een erkenning te hebben. Tussenhandelaren, die voeders voor landbouwhuisdieren verkopen aan veehouders of particulieren, dienen geregistreerd te zijn bij de VWA.

De registratie is van belang omdat diervoederbedrijven en veehouders uitsluitend diervoeders mogen inkopen bij geregistreerde dan wel erkende bedrijven. Bedrijven die dat nog niet hebben gedaan kunnen zich aanmelden bij het Productschap Diervoeder (PDV), voor de basisregistratie van de Verordening PDV registratie ondernemingen diervoedersector 2003 door op de website van het productschap een antwoordformulier in te vullen. Het PDV zorgt ervoor dat deze registratie wordt doorgestuurd aan de VWA. Bedrijven hoeven zich dan niet zelf bij de VWA aan te melden in het kader van de DHV.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback