Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe berenvoeders Hendrix UTD

Onder de naam Sigma-vleesvarkensvoeders introduceert Hendrix UTD nieuwe berenvoeders die rekening houden met de potentie van moderne beren. Het voer zou zorgen voor een lage voederconversie, een hoge groei en een uniform hoogwaardig karkas.

Beren

Het voer speelt in op de specifieke behoefte van beren, aldus de fabrikant. Uit proeven van het Swine Research Center van Nutreco, IPG en Lovenjoel is vastgesteld dat beren een afwijkende voeropname, groeicapaciteit en spieraanzet hebben ten opzichte van borgen. Op basis van deze kennis heeft Hendrix UTD een nieuw assortiment berenvoeders ontwikkeld.

Test

De voeders zijn getest op vijfentwintig bedrijven, waarbij ruim 8300 dieren zijn gevolgd en gewogen. De resultaten laten de volgende feiten zien: 20 gram extra groei, 0.04 verbetering van voederconversie en 0,5 ct/kg betere uitbetaling op basis van classificatie. Dit resulteert in 8,5 procent hogere voerwinst.

Uniform

Varkenshouders die uniforme beren afleveren, halen een hogere voerwinst. Een goede darmgezondheid is hierbij essentieel. De Sigma-voeders zijn uitgerust met de Darmprotector om de darmgezondheid optimaal te ondersteunen. Daarnaast is bij de grondstofkeuze extra aandacht besteed aan de smaak van de voeders. Door toevoeging van een vleesstimulator wordt in de start- en jeugdgroei een maximale eiwitaanzet bereikt, waardoor de hogere energieopname niet wordt omgezet in overtollig vet, aldus Hendrix UTD.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback