Ga naar hoofdinhoud

Ottevanger bouwt voerfabriek voor Brits I’Anson

Ottevanger Milling Engineers gaat een nieuwe fabriek bouwen voor de Britse voerproducent l’Anson. Vlnr Chris I'Anson, Rob Hinten en Erik Ottevanger.

Ottevanger Milling Engineers gaat een nieuwe fabriek bouwen voor de Britse voerproducent I’Anson. Het is het eerste nieuwe mengvoerproject op het Britse vasteland in meer dan twintig jaar. Met de bouw is een totale investering van 20 miljoen pond gemoeid.

Multifunctioneel

I‘Anson Brothers is een onafhankelijke mengvoerproducent. De nieuwbouw wordt gerealiseerd in Dalton New Bridge, Yorkshire. De fabriek moet in de zomer van 2023 gereed zijn.

In eerste instantie zal de nieuwe installatie voeders produceren voor meerdere diersoorten (rund- en pluimvee). Hiervoor zijn twee gescheiden productielijnen met een initiële capaciteit van 30-40 ton/uur gepland. Verdubbeling van de productiecapaciteit behoort tot de mogelijkheden op basis van het fabrieksontwerp.

Krachtenbundeling

Voor het project bundelen verschillende bedrijven binnen de Triott Group de krachten om één geïntegreerde oplossing te leveren. Ottevanger Milling Engineers beheert en overziet het gehele project. Dit bedrijf levert bovendien de meeste hoofdapparatuur.

IVS Dosing Technology (IVS) wordt betrokken bij de stoomdoseringstechnologie die wordt gebruikt in het conditioneringsproces. IVS is ook verantwoordelijk voor de vloeistofdoseersystemen voor de mixers en coaters.

Pellet Technology Netherlands (PTN) gaat de BOA Compactor leveren voor de rundveelijn. Top Silo Constructions (TSC) levert silos voor de opslag van grondstoffen en gereed-product. Inteqnion verzorgt de elektrische besturing en automatisering van de gehele fabriek.

Erik Ottevanger: “Dit project is een positieve ontwikkeling in een bewegende markt – en we zijn enthousiast over wat we samen met l’Anson gaan realiseren.”

Vitaal belang

Chris I’Anson, voorzitter van I’Anson Bros Ltd: “Onze nieuwe fabriek is de grootste financiële investering in de 121-jarige geschiedenis van ons bedrijf. De nieuwbouw is van vitaal belang om de uitdagingen en kansen van de toekomst aan te gaan.”

Het Britse bedrijf nam in 2013 voor het eerst contact op met Ottevanger om van gedachten te wisselen over het bouwen van een nieuwe fabriek. “Sindsdien hebben we veel Ottevanger installaties in heel Europa bezocht. Dit gaf ons het vertrouwen dat zij voor ons de beste projectpartner zijn.”

Leestip: Samenwerking Dinnissen en Ottevanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback