Ga naar hoofdinhoud

Triferto en Agrifirm verstevigen samenwerking

Kai Kikkers, CEO Triferto (links) en Willem Unger, Business Unit Director Arable Agrifirm (rechts).

Triferto gaat vanaf het komende meststoffenseizoen 2022-2023 de inkoop en supply chain van meststoffen voor Agrifirm verzorgen. Door deze samenwerking verlagen beide bedrijven de CO2-uitstoot.

Triferto-directeur Kai Kikkers licht de voordelen van de samenwerking toe. “Door een efficiënte supply chain kunnen we een marktconforme prijs blijven bieden aan onze klanten. Met het toevoegen van locaties Drachten en Oss versterken we ons netwerk van meststoffenlocaties. Daarmee zijn we in Nederland in alle regio’s vertegenwoordigd en altijd dichtbij onze klant.”

CO2-footprint

Alle locaties ontvangen meststoffen per schip om vervolgens direct of na bewerking per vrachtwagen de eindgebruiker te beleveren. “Met dit sterke regionale netwerk, van totaal 9 locaties in Nederland, kunnen we een optimale dienstverlening garanderen en daarbij de CO2-footprint in de logistieke keten substantieel verlagen.”

Ook Willem Unger, Business Unit Director Arable bij Agrifirm, is blij met de krachtenbundeling. “Door de samenwerking met Triferto zijn we flexibeler en efficiënter. Triferto investeert voortdurend in een duurzame supply chain en in de productie van meststoffen op maat.Leden en klanten van Agrifirm kunnen ook volgend seizoen rekenen op een kwalitatief hoogwaardige logistieke dienstverlening en serviceniveau.”

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een van de pijlers van Triferto en Agrifirm. “Als internationale groothandel in minerale meststoffen streven we samen met klanten en leveranciers steeds naar een zo duurzaam mogelijke voedselproductie. Voor de CO2 footprint van het product zelf delen we de ambitie van Agrifirm om tot de best presterende partijen van Nederland te willen horen als het gaat om CO2-emissie”, aldus Kikkers.

Europa

Na de overname van Pillaert Meststoffen in België en de inkoop-samenwerking met het Duitse RWZ, sluit Agrifirm zich aan bij deze inkoopcombinatie. “Door het aangaan van strategisch partnerschap zetten we in op een nog efficiëntere supply chain en behoud van concurrentiepositie voor onze klanten in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland”, besluit Kikkers.

Lees ook: Krachtenbundeling Triferto en RWZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback