Ga naar hoofdinhoud

Uitwisselbaarheid kwaliteitssystemen bestendigd en uitgebreid

Op 11 februari 2009 hebben OVOCOM, BEMEFA en QS (Qualität und Sicherheit, Duitsland) het wederzijds uitwisselbaarheidsakkoord met betrekking tot hun kwaliteitsstandaarden verder uitgebreid en verlengd voor 1 jaar. Dit akkoord bestaat sinds 2005 en bestond voor voornamelijk mengvoederproducenten en -handelaars. Door de uitbreiding worden nu ook activiteiten zoals transport en op- en overslag van dierenvoeders wederzijds geaccepteerd. Dit betekent dat vanaf nu naast mengvoederproducenten en handelaars ook transporteurs en opslagbedrijven uit België en Luxemburg, die een geldig GMP certificaat hebben, de mogelijkheid hebben om binnen het QS systeem te leveren. Omgekeerd kunnen QS-gecertificeerde voedermiddelenproducenten, handelaars, transporteurs en opslagbedrijven uit Duitsland leveren naar het Belgische GMP-systeem.

Concreet betekent dit ondermeer dat Belgische mengvoeder- en voormengselfabrikanten kunnen leveren aan QS-bedrijven zonder bijkomende audit. De voorwaarde daartoe is wel dat zij een geldig GMP certificaat hebben en voldoen aan het BEMEFA lastenboek ‘De productie en levering van plantaardige voedermiddelen en mengvoeder'.
De uitwisselbaarheid werd ook uitgebreid van mengvoeders naar alle types van dierenvoeder. Bijkomend werd ook overeengekomen een wederzijdse intensievere informatie-uitwisseling te hanteren en een effectief samenwerkingsverband aan te gaan in crisisgevallen. De certificatievoorwaarden van de systemen werden eveneens wederzijds erkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback